Kerthelység

2009. dec 31.

Középmezőnyben a bajnokságban, nyolc között a kupában

Írta: admin Kategória: SPORT

NB I/B (felnőtt)
A legutóbbi beszámolónk óta négy bajnoki mérkőzést játszott a férfi kosárlabda NB I/B-ben az ELITE Basket Törökbálint. A mérleg: két vereség után két győzelem. Ezzel a csapat stabilizálta helyét a középmezőnyben.
Közben a Hepp Kupában a legjobb nyolc közé került az együttes.
Rövid beszámolók a mérkőzésekről:
Bajnoki mérkőzések
ELITE Basket Törökbálint–Veszprémi Egyetem: 93-124 (Törökbálint, Bálint Márton iskola sportcsarnoka, száz néző)
Már a mérkőzés elején elhúzott a bajnokság egyik eddig veretlen csapata, a Veszprém, és a félidőben valójában csak az volt a kérdés, hogy valamelyest talpra tudunk-e állni (36-55).
A harmadik negyedet sikerült megnyerni, de az utolsó részben megint szétesett a játékunk, így a Veszprém teljesen megérdemelten őrizte meg idei veretlenségét.
Molnár Tamás vezetőedző: Az eddigi odaadó védekezés, hajtás hiányzott, és ez egy jó csapat ellen meg is mutatkozik! Voltak fellángolásaink, és egy-egy egyéni jó teljesítmény, de a védekezésünk általános hiánya végig befolyásolta az eredményt.
SMAFC-NYME–ELITE Basket Törökbálint: 77-53 (Sopron, Krasznai Sportcsarnok, 300 néző)Laczka István, Hegedűs Attila és Angyal Tamás nélkül játszott csapatunk az NB I/B bajnoki címvédőjének otthonában. A nagyon rossz kezdés után (16-2-re is vezettek a hazaiak!) fokozatosan csökkent a hátrányunk. A félidőben nyolc pont volt a soproniak előnye, de a harmadik negyed elején a játékvezetők esélyt sem hagytak a felzárkózásra, és az amúgy is igen erős soproni gárda percek alatt kihasználta a hátszelet.
Miután irányító játékosunkat is valósággal ledózerolták a pályáról, a támadásban sok pontatlanságot is vétettünk, így nem sikerült faragni a hátrányon.
Molnár Tamás vezetőedző: Végre újra a lelkes, motivált védekezésünket csináltuk, aminek eredménye volt a szoros első félidő. Jó lenne, ha támadásban is többen többet tennének hozzá, mert akkor a meccs végig fej-fej mellett haladhatott volna!

Fehérvár KC–ELITE Basket Törökbálint: 71-84 (18-26, 17-26, 26-13, 10-19) (Székesfehérvár, Alba Regia Sportcentrum, száz néző)
Az irányító játékosait sérülés miatt nélkülözni kényszerülő törökbálinti csapat a félidőben már 52-35-re vezetett, mégis a végén izgulnunk kellett. A hazaiak egyre közelebb kerültek, sőt öt perccel a mérkőzés vége előtt átvették a vezetést is. Ezután nagy hajrát produkált csapatunk, és egy záró 14-0-s rohammal biztossá vált a győzelem.
Fontos idegenbeli sikert aratott tehát együttesünk.
Molnár Tamás: Lelkes játék sok pontatlansággal! Örülünk a győzelemnek, de részleteken, apróságokon javítanunk kell!
ELITE Basket Törökbálint–PEKOSI-Hegy­vidék: 93-69 (Törökbálint, Bálint Márton iskola sportcsarnoka, száz néző)
A tabellára nézve „kötelező” volt a győzelem, bár a vendég PEKOSI-Hegyvidék a megelőző bajnokiján alig kapott ki a még mindig veretlen Bonyhádtól. Szoros első negyed után (29-25) a második játékrészben gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Ekkor kitűnően játszott a csapat, és a félidőben már 57-38-ra vezettünk. A második félidőben is jobbára a hazai csapat irányította a játékot, és végül mind a négy játékrészt megnyerve a vártnál némileg simábban hozta a győzelmet. Üröm az örömben, hogy Moravcsik Áron Achilles-ín sérülést szenvedett.
Molnár Tamás vezetőedző: Lelkes játék, még helyenként pontatlan védekezés. Örülök, hogy hajtani akart mindenki. Gratulálok a győzelemhez!

Hepp Kupa (Magyar Kupa) mérkőzés
VSTR Hungária–ELITE Basket Törökbá­lint: 82-111 (17-32, 18-36, 26-18, 21-25)
A Hepp (Magyar) Kupa negyedik fordulójában az ellenfél az NB I/B-be fölkerülést évek óta „mesterségesen” elkerülő VSTR Hungária volt, amelyet több volt első osztályú játékos is erősít. Szoros, nehéz meccsre számítottunk, de nem az lett. Az első félidőben határozott védekezéssel, valamint gyors, pontos ellenakciókkal már az első félidőben nagy előnyt szereztünk, és végül fölényes győzelmet arattunk. Ezzel az ELITE Basket Törökbálint a Hepp Kupában bejutott a legjobb nyolc közé!
Molnár Tamás vezetőedző: Meglepetésünkre az első félidőben kialakult egy nagy különbség, amiből ugyan a harmadik negyedben faragott az ellenfél, de így is sima meccs volt.

NB I/B (U20)
Eddigi hét bajnoki mérkőzéséből hatot megnyert az U20-as együttes, és e mérleggel természetesen a bajnokság élmező­nyében tanyázik a gárda. Mindazonáltal a vereség is elkerülhető lett volna koncentráltabb játékkal.
A még nem közölt eredmények:
ELITE Basket Törökbálint U20–Veszprémi Egyetem U20: 121-64
SMAFC-NYME–ELITE Basket Törökbálint: 67-89 Pontszerzőink: Czakó (19), Sterbinszky (13), Bíró (11), Nedelcu (11), Merza (11), Dinnyés (8), Lakits (6), Moravcsik (5), Spiriev T. (5).
ELITE Basket Törökbálint U20–PEKOSI-Hegyvidék U20: 78-84 Legjobb pontszerzőink: Angyal (23), Nedelcu (15), Lakits (13), Czakó (7).

Gyermek korosztály
Újabb két mérkőzésen van túl a Pest Megyei Bajnokságban az ELITE Basket Törökbálint gyermekcsapata.
Eredmények:
ELITE Basket Törökbálint–Százhalombattai KSE: 44-51
ELITE Basket Törökbálint–Monori SE: 90-23
Négy mérkőzés után a csapat az ötödik helyen áll a bajnokságban.

Mini korosztály

Fülöp Kristóf, a Törökbálint-­Bálint Márton csapatának eddigi legered­ményesebb játékosa a mini bajnokságban.

Fülöp Kristóf, a Törökbálint-­Bálint Márton csapatának eddigi legered­ményesebb játékosa a mini bajnokságban.

A Decathlon-PMKSZ–ELITE Basket Mini Bajnokságban a lapzártáig lejátszott mérkőzések még nem közölt eredményei:
Budakeszi DSE–Városmajori Ördögök: 17:31
Városmajori Ördögök–Törökbálint-Bálint Márton: 36:43
Törökbálint-Bálint Márton–Budakeszi DSE: 42:26
Törökbálint-Zimándy–ELITE Basket-SZIA (99): 1:105
ELITE Rinók (2000)–Bicske: 3:80
Bicske–Törökbálint-Zimándy: 46:4
ELITE Basket–SZIA (99) –ELITE Rinók (2000): 98:7

S.A.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!