Kerthelység

2008. jún 30.

Ünnepeltek a nyugdíjasok

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte ötödik születésnapját a Napsugaras Ősz ének- és tánccsoport a Munkácsy Mihály Művelődési Házban.

A Napsugaras Ősz ének- és tánccsoport csoport 2003-ban alakult, főként a Munkácsy Mihály nyugdíjas klub tagjaiból, azzal a kiemelt céllal, hogy a népi hagyományokat megőrizze, folytassa és átadja a fiatalabb generációknak. A csoport rendszeres résztvevője különböző nyugdíjas találkozóknak, falunapoknak, Ki mit tud?-oknak. Az öt év alatt megfordultak többek között Szolnokon, Bükön és Etyeken is, öregbítve településünk hírnevét.
Az ötödik születésnapra nagyon készült a lelkes csapat. Már délelőtt elfoglalták a művelődési ház konyháját, finom süteményillat töltötte be a földszintet. A gondosan megterített asztalok és az ízlésesen berendezett terem arról árulkodott, hogy igazán fontos volt ez a nap a tagoknak. A rendezvény kezdetére megérkeztek a meghívott nyugdíjas csoportok, többek között Ceglédbercelről, Zsámbékról és Diósdról. Az egybegyűlteket Páczi Erzsike, a nyugdíjas klub vezetője és Turai István polgármester köszöntötte. A rendezvényen a törökbálinti és a meghívott nyugdíjas klubok mutatták be ének- és táncelőadásaikat, amelyek közül némelyiket fiatalokat megszégyenítő koreográfiával és lelkesedéssel adták elő. Az estét az elmaradhatatlan össztánc zárta. Öröm volt látni a mosolygós nagymamákat, nagypapákat, akiken látszott, hogy jól érezték magukat. A törökbálinti nyugdíjasok ismét jelesre vizsgáztak szervezésből és vendéglátásból.

N.G.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!