Kerthelység

2009. dec 31.

Feljebb lépne a Törökbálinti FC

Írta: admin Kategória: SPORT

Ha a törökbálinti labdarúgásról esik szó, sokaknak a jelenleg NB III-as TTC neve ugrik be, pedig van még egy futballcsapata is a városnak. A kilencvenes évek közepén megalakult TFC azoknak teremt rendszeres sportolási lehetőséget, akik a tanulás vagy a munka mellett nem tudják vállalni a magasabb szintű játékot. Az együttes a BLSZ III. osztályú bajnokságban szerepel, és célja a feljebbjutás.

Tavaly ilyenkor a harmadik helyen állt a Törökbálinti FC a BLSZ III/1-es bajnokságban. Ám tavasszal az első öt mérkőzését elveszítette a több gonddal is küszködő kék-fehér együttes, és végül nyolcadikként végzett. A TFC-nél nagyon fogadkoztak a nyáron, hogy az új idényben javítanak.
– Sokat jelentett a csapatnak, hogy a TTC-s játékos múlttal rendelkező középpályás, Horváth Ferenc csatlakozott hozzánk, és Szoboszlai Istvánnal közösen jó hangulatú, tartalmas edzéseket tart a fiúknak – magyarázta Horváth Sándor, a TFC elnöke. – Hetente kétszer gyakorol a társaság az Alsóerdősor utcai sporttelepen, a világítással felszerelt salakos pályán. Mivel nálunk semmiféle költségtérítést nem kapnak a játékosok, sőt háromezer forint tagdíjat fizetnek, nem vagyunk könnyű helyzetben, amikor erősíteni szeretnénk. Ferinek azonban sikerült meggyőznie több, korábban a TTC-ben focizó, aztán máshová igazoló fiatalt, hogy itt játszanak tovább.
A megújult együttes egy 5-0-s hazai győzelemmel nyitott. Ezután az újonc, ám nagyon erős Ferencvárosi FC-től (a Fradi-szurkolók csapata) 5-2-re kikapott úgy, hogy sokáig döntetlenre álltak a felek, ám a három nappal korábbi kupameccs fáradalmait még érző törökbálintiak nem tudták kivédeni a zöldmezesek rohamait. Négy gólzáporos diadalt követően otthon vesztett a TFC az ABE Darazsak nevű gárda ellen. Azt a meccset kivételesen nem a füves, hanem a salakos pályán vívták, és a kisebb játéktéren a jól bekkelő vendégek két kontrából betaláltak. Több kisiklás már nem volt, és a hatos sikerszéria azt jelentette, hogy a százszázalékos FFC mögött a második helyen zárta az évet a Törökbálinti FC.
Tizenhárom fellépésükön ötvenkét gólt szereztek a kék-fehérek, és a meccsenkénti négyes átlaggal a csoport legeredményesebb csapatának bizonyultak. A legtöbb találatot a TFC csatára, Deme Gábor szerezte: a jó felépítésű támadó huszonnégyszer vette be a riválisok kapuját. A huszonkét kapott gól Horváth Sándor szerint kicsit sok, bár ezzel is a harmadik legjobb védelem a TFC-é. Ezért is szeretne egy jó középhátvéddel erősíteni a téli szünetben a kisebbik törökbálinti. Kiszemelt már van, és akárcsak a két másik új játékos – mindkettő középpályás –, ő is helybeli.
– Abszolút amatőr csapat a miénk, ezért nagyon nagy dolog, hogy legfőbb támogatónktól, az önkormányzattól az anyagi segítség mellett ingyen kapjuk a pályát – mondta Horváth Sándor. – A célunk egyértelműen a feljutás a BLSZ másodosztályába, és ha legalább úgy szerepelünk tavasszal, mint az őszi szezonban, sikerülni is fog. Sőt, szeretnénk a csoport első helyén végezni!

M. S.

Tags: ,


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!