Kerthelység

2009. nov 30.

Te is ezt olvasod?

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Filter! – hangzott el lapunk neve a diákújságok plakát- és címlapszépségversenyén, amit a Diák Újságírók Egyesülete (DÚE) szervezett a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. Nagyon megörültünk, hiszen minden évben pályázunk ezeken a megmérettetéseken.

Be is jutottunk az első öt közé, de sajnos nem lettünk aranyérmesek. Nem csüggedünk, hiszen mindezekből csak tanulunk. Viszont mialatt a zsűri tanácskozott, mi több előadást is meghallgattunk. Többek között a jelrendszerekről (hiszen van olyan társunk, ennek segítségével kommunikál), az egészséges életmódról Katus Attilával, a toleranciáról Novák Péterrel beszélgettünk, s különböző lapok főszerkesztőinek tehettünk fel kérdéseket, mint például: Joy (Anry Soós Éva), Marie Claire (a lap helyettese képviselte) és a fiúk örömére, Playboy (Radnai Péter).
Nem is gondolnátok, hogy ezeknek a nagyszabású lapoknak a szerkesztősége egyáltalán nem nagy létszámú (azokra gondolok, akik csak kifejezetten annál az újságnál vannak). A Playboynál mindössze négy, a Joynál három és a Marie Claire-nél pedig hét belső munkatárs van. Elmondták, hogy a lapindító értekezleteiken mindössze ezek az emberek vannak jelen, hiszen itt folynak a legérdemibb viták. Fontos momentumként emelték ki a képi anyagok fontosságát, a cikkeket ezekkel kell illusztrálni, hogy jobban felkeltsék az olvasó figyelmét.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!