Kerthelység

2009. nov 30.

Papírforma és bravúr

Írta: admin Kategória: SPORT

Kosárlabda NB I/B és utánpótlás

NB/ IB – felnőtt
A Budafok-Csepel ellen aratott győzelem után igen nehéz sorozat várt az ELITE Basket Törökbálint NB I/B-s férfi felnőtt kosárlabdacsapatára; a Nyugati csoport öt legerősebbnek tartott együttese sorozatban jutott ellenfélül.

A bajnokságot három győzelemmel indító Bonyhád látogatott Törökbálintra, és sajnos túl kemény diónak bizonyult a fiatal hazai csapat számára.
ELITE Basket Törökbálint–B-BETON Bonyhádi KSE: 85:107 (Törökbálint, Bálint Márton Iskola, 120 néző) Csapatunkban pályára lépett: Baross (17 pont), Nagy (30), Spiriev O. (9), Lakits (1), Hegedűs (4), Sterbinszky (20), Czakó, Angyal (3), Bíró (1), Nedelcu.
A vendégek már az első negyed második felében átvették a vezetést, és bár a második játékrészt megnyerte a hazai csapat, a félidőben kilenc ponttal a Bonyhád vezetett (48:57). Sajnos részünkről továbbra is sok volt a pontatlanság, és a rutinos ellenfél azonnal büntetett.
Molnár Tamás vezetőedző: „Jó kezdés után megtorpantunk, és csak üldöztük az ellenfelünket. Félidőig majdnem utolértük őket, de sajnos a második félidőben hátrányunk csak nőtt. A problémákat megbeszéltem a fiúkkal, remélem, ez használ, és a következő rutinos csapat ellen már mi tudjuk érvényesíteni az akaratunkat.”
A harmadik fordulóban Sárvárra utazott az együttes, ahol a vendégcsapatoknak ritkán terem babér. A papírforma alapján ezúttal is a vendéglátók voltak az esélyesek. Szerencsére játékosaink fittyet hánytak a papírformára!
Univerzal Pack-FKSZC Sárvár–ELITE Basket Törökbálint: 65:78 (Sárvár, 150 néző)
Csapatunkban pályára lépett: Spiriev O. (17 pont), Nagy (22), Lakits (14), Hegedűs (10), Baross (4), Sterbinszky (1), Angyal (8), Czakó (2).
Óriási elszántsággal, nagy sebességű játékkal, kemény védekezéssel kezdte csapatunk a mérkőzést. Úgy tűnik, hogy ez váratlanul érte a hazaiakat, és az első negyedben szinte átrohantunk rajtuk (16:29).
A többségében rutinos játékosokból álló Sárvár a Pakssal tavaly NB I/A csoportos bajnoki címet nyerő center Csaplár Nagy Ervin és a tapasztalt irányító, Szupper Péter vezérletével felzárkózott. A félidőben így is hat ponttal a mienk álltak jobban (37:43).
A nagyszünet utáni percekben a sárváriak átvették a vezetést (51:48), ám ekkor sem torpantak meg fiataljaink, és ötpontos előnnyel kezdtük az utolsó játékrészt (52:57).
A negyedik negyedben aztán érvényesült a jobb állóképesség, és a végén örülhettünk a bravúros győzelemnek!
Molnár Tamás vezetőedző: „Nagyon nagy siker ez számunkra! Győzni egy olyan helyen, ahol eddig még nem sikerült, és a hangulat sem minket támogatott, ez egy nagy eredmény! Tényleg egy CSAPATKÉNT működtünk úgy a pályán, mind a padon! Ehhez külön gratulálok!”
A Sárvár elleni bravúr után megjött az étvágy, és az NB I/B legutóbbi negyedik helyezettje, a Kanizsa KK ellen is győzni indult a gárda Nagykanizsára. No, persze azért ezt rajtunk kívül nem sokan gondolták így… Sajnos nekik lett igazuk, a hazaiak megőrizték veretlenségüket, és behúzták idei ötödik győzelmüket. Nagy „hátszélben”!
Kanizsa KK DKG-EAST–ELITE Basket Törökbálint: 105:85 (Nagykanizsa, 300 néző)
Csapatunkban pályára léptek: Nagy (16 pont) Spiriev O. (17), Baross (8), Hegedűs (16), Lakits (2), Sterbinszky (13), Angyal (6), Bohanek (7), Czakó, Bíró.
Bár a legelején 11:5-re a hazaiak vezettek, az első negyedben mégis főként az történt a pályán, amit a mienk akartak. Az NB I/B egyik élcsapata nem igazán tudott mit kezdeni fiataljaink gyors játékával, és csupán némi szerencséjüknek köszönhették, hogy csak három ponttal vezettünk.
A második negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, a félidőben mindössze két pont volt a különbség a hazaiak javára.
Ekkor úgy tűnt, hogy egy izgalmas, ki-ki meccsre van kilátás. De a játékvezetők gyorsan gondoskodtak arról, hogy ez ne így legyen! Alig több mint három perc alatt 8:0-s fault arány sikerült fújniuk, és ezenkívül is számos téves ítélettel sújtották csapatunkat. Ez bőven elég volt az amúgy is erős hazai csapatnak ahhoz, hogy pillanatok alatt 15 pontos előnyt szerezzen. Utána folyt tovább a ki-ki meccs, és érdekes módon a bírók is újra emlékeztek a szabályokra…
Kár, hogy nem tudhattuk meg, hogy játékosaink közül most ki mire képes egy nagyon jó csapat ellen egy szoros végjátékban.
Molnár Tamás vezetőedző: „Ugyanolyan jól kezdtünk, mint Sárváron, jól is ment a játék az első félidőben! Amikor jól akartunk védekezni, a játékvezetők közbe szóltak! Nehezen tudok emellett elmenni, mert hibáink mellett még ők is sújtottak minket, amivel a harmadik negyedben eldőlt a mérkőzés. Jó csapat a Nagykanizsa, nem kellene még így segíteni is. Gratulálok a csapatnak a lelkesedéséhez és az első félidei teljesítményéhez!”

NB/IB – U20
Négyből négy, azaz mind a négy eddigi mérkőzésén győzelemmel hagyta el a pályát az U20-as együttes.
A Budafok-Csepel elleni meccsről már beszámoltunk, a további eredmények:
ELITE Basket Törökbálint–B-BETON Bonyhádi KSE: 106:63
Sterbinszky (20 pont), Lakits (14), Merza (13), Dinnyés(12), Nedelcu(11), Czégel (9), Spiriev T. (8), Angyal (6), Sárfi (6), Czakó (5), Bíró (2).
Univerzal Pack-FKSZC Sárvár–ELITE Basket Törökbálint: 54:135
Dinnyés (23), Spiriev T. (17), Merza (17), Nedelcu (17), Fülöp (16), Czakó (14), Angyal (11), Sterbinszky (10), Lakits (6), Sárfi (4).
Kanizsa KK DKG-EAST–ELITE Basket Törökbálint: 84:99
Sárfi (30), Sterbinszky (12), Angyal (12), Czakó (10), Nedelcu (10), Bíró (9), Lakits (8), Dinnyés (7), Spiriev T. (1).

Hepp (Magyar) Kupa
A Hepp (Magyar) Kupa harmadik fordulójában a Webpont Hidegkúti KK volt az ellenfél. Az ilyen szintű kosárlabdára alkalmatlan padlózat ellenére nem jelentett problémát a győzelem.
Webpont Hidegkúti KK–ELITE Basket Törökbálint: 56:91
A mérkőzésről nem érdemes bővebben írni, nem volt egy súlycsoportban a két együttes. A játéktudást figyelembe véve a házigazdák számára hízelgő a végeredmény, a valós különbség ennél is nagyobb.
Ezzel a Hepp Kupában a legjobb 16 közé jutott a törökbálinti együttes, azaz – ha a 14 A-csoportos csapatot is hozzá számítjuk – a Magyar Kupában a legjobb 30 között tartunk.

Gyermek korosztály
Az ELITE Basket Törökbálint gyermekcsapata a Pest megyei bajnokságban indul, ahol jórészt egy-két évvel idősebb ellenfelekkel játszik. A korosztályban az 1997-es születésűek a legidősebbek, de nálunk a legtöbben 1998–1999-esek.
Ennek ellenére az első fordulóban kitűnően helytálltak a gyerekek; egy nagyarányú győzelemmel és egy szoros vereséggel kezdték a bajnoki szezont.
ELITE Basket Törökbálint–Gödöllői Kosár suli: 109:53, Budaörsi DSE–ELITE Basket Törökbálint: 65:58

Mini korosztály
Az ELITE Basket az idén is megrendezi a Decathlon-PMKSZ–ELITE Basket Mini Bajnokságot. Ezen Törökbálintot a Bálint Márton iskola és a Zimándy iskola is képviseli egy-egy csapattal.
A lapzártáig lejátszott mérkőzések eredményei:
ELITE Basket-SZIA–Bicske: 74:22
Városmajori Ördögök–ELITE Basket-SZIA: 16:82
Bicske–Városmajori Ördögök: 39:18
Budakeszi DSE–Törökbálint-Bálint Márton: 20:39
Törökbálint-Zimándy–ELITE Rinók: 6:60

A Gyermek és Mini csapatokhoz folyamatosan lehet csatlakozni. Az edzések több helyen zajlanak, az edzőkkel lehet egyeztetni, hogy hol és mikor a legalkalmasabb a gyermek számára.
Általános információ: 30/289-9650



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!