Kerthelység

2009. szept 30.

A Virágos Törökbálintért díj

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Virágos Törökbálintért díjat Palkóné Szabó Gabriella képviselő asszony javaslata alapján a városi – akkor még nagyközségi – önkormányzat testülete alapította 2001-ben. Törökbálint arculatának, esztétikai képének kialakítása, a rendezett, ápolt környezet megteremtése és megőrzése mindig is fontos feladata volt a mindenkori városvezetésnek.

Nem elég azonban, ha az önkormányzat pénzt, munkát nem kímélve dolgozik a város szépítésén, a legtöbbet mi, Törökbálint polgárai tehetjük azzal, hogy óvjuk közvetlen lakóhelyünk, kertünk, utcánk rendjét, tisztaságát. Sőt amennyire időnkből, erőnkből, pénztárcánktól telik, a házunk előtt lévő utcaszakaszt is rendezzük, csinosítjuk. Persze a mai világban az előbbiek közül bármelyik lehet a „szűk keresztmetszet”, ami megakadályoz bennünket abban, hogy saját kertünkön kívül még a közterületeken is tevékenykedjünk, virágokat, örökzöldeket ültessünk vagy lenyírjuk a füvet. Pedig milyen jó érzés úgy kilépni a kapunkon a tavasztól késő őszig tartó szezonban, hogy végigpásztázzuk tekintetünkkel a színes virágágyást! Megéri hát a fáradságot! Ráadásul örömet szerezhetünk vele nemcsak saját családunknak, hanem minden arra járó embernek.
A Virágos Törökbálintért díjat azoknak a törökbálinti ingatlantulajdonosoknak ítélik oda, akik saját és mindannyiunk örömére rendben tartják, virágokkal díszítik a portájukhoz tartozó utcaszakaszt, közterületet. A díjat minden évben egy öttagú szakmai zsűri ítéli oda, amelynek tagja a mindenkori falugazda, a városfejlesztésért, oktatásért, környezetvédelemért felelős bizottságok delegált tagjai, illetve Törökbálinton élő, kertészettel foglalkozó két felkért szakember. A zsűri tagjai minden évben júliusban járják végig a várost és javaslatot tesznek minden választási körzetben egy-egy jelöltre, akinek a portája érdemes az elismerésre. A nyertesek névsorát a város önkormányzatának testülete hagyja jóvá.
A díjhoz az erkölcsi elismerésen és a szép kerámia plaketten túl 15 ezer forintos vásárlási utalvány is jár, amelyet kertészeti termékekre lehet beváltani.
Köszönjük, hogy munkájukkal örömet szereztek mindannyi­unk­nak! Jövőre akár ön is a díjazottak között lehet!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!