Kerthelység

2009. szept 30.

Idősek köszöntése

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Hagyománnyá vált, hogy Törökbálint Önkormányzatának Képviselő-testületének tagjai felkeresik és a születésnapján felköszöntik azokat a városunkban élő idős embereket, akik kilencvenedik vagy kilencven ötödik évüket töltik be. Az elmúlt két hónapban három ilyen örömteli eseményre is sor került.

dr. Ritók Dénes Tivadar köszöntése

Augusztusban dr. Ritók Dénes Tivadar és Csató László ünnepelte kilencvenötödik születésnapját. Mindketten jó egészségnek örvendenek, szinte egyáltalán nem szednek gyógyszereket és szellemi frissességüket is megőrizték. Ritók doktor úr állatorvosként dolgozott, máig nagyon szereti a természetet, az erdőt. A környékbeliek még emlékezhetnek, hogy egykor még kis rókák is laktak nála, a háza melletti kis fészer ketreceiben, a hozzá látogató gyerekek nagy örömére. Humorérzéke ma is a régi, sikerült vendégeit alaposan megnevettetnie. Lánya, Csermák Istvánné és veje Csermák István is együtt ünnepeltek a vendégekkel.

Csató László ünneplése

Csató László is izgalmas és teljes életpályát tudhat maga m

ögött. Pályafutását villanyszerelő inasként kezdte, majd végigjárta a szakmai ranglétra minden lépcsőfokát. A főiskolai, majd az egyetemi diploma megszerzése után több nagy ipari cég vezetőjeként dolgozott. Nyugdíjazása előtt tizenöt évig a Csepel Vas és Fémművek vezérigazgatója volt, akkor, amikor ez az ipari óriás még a fénykorát élte. Fia, Csató Sándor nagy szeretettel veszi körül idős édesapját.

Eisenkramer Károlyné köszöntése

Szeptemberben Eisenkramer Károlyné ünnepelte a kilencvenedik születésnapját. Ő tizennégy éve él Törökbálinton, a Határ utcában. Aktív korában neki is nagyon szép és érdekes munkája volt, ugyanis aranyhímzéssel foglalkozott.
Az ünnepeltek, mint azt a képek is tanúsítják, mindannyian szívesen fogadták a vendégeket és örültek a köszöntésnek. Kívánunk nekik további hosszú, boldog és egészségben eltöltött éveket. Szükségünk van rájuk!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!