Kerthelység

2009. aug 29.

„Egy világos jövőkép ismeretében járulni az urnákhoz”

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A következő évi országos választásokra való felkészüléssel kapcsolatos feladatokról Csuka Attilával, a Fidesz Törökbálinti Szervezetének elnökével beszélgettünk.
– A Fidesz helyi csoportjának tisztújításán döntő többséggel újraválasztották. A helyi Fidesz-csoportnak milyen feladatai vannak?
– A Fideszben jelenleg országosan és helyi szinten is nyugodt és kiegyensúlyozott munka folyik. Törökbálinton két fő feladatra koncentrálunk. Az egyik a településünk képviselő-testületében végzett munkánk, aminek felelősségét a frakció is átérzi, hiszen mi alkotjuk a testület többségét. A másik a jövő tavaszi országos választásokra való felkészülés.
– Az országos választásra helyi szinten hogyan készülnek?
– Azt gondolom, hogy ma Magyarországon az emberek döntő többsége érzi, hogy a jövő évi választások tétje több, mint egy egyszerű parlamenti választás. Tavasszal Magyarország hosszabb távú jövőjéről és a családok jövőjéről döntünk. Azt mindenki tudja, hogy a jelenlegi helyzet nem tartható fenn tovább. Az országot a hiteltelenné vált kormányzó pártok nem képesek eredményesen vezetni, sőt kivezetni az általuk okozott kátyúból. Naponta hallunk a jelenlegi vezetéshez kötődő botrányokról. Szinte targoncával hordják ki a pénzt az államkasszából – gondoljunk csak a legújabb botrányra a veszteséges állami tulajdonú BKV-nál és MÁV-nál történt százmilliós végkielégítésekre –,  miközben családok tízezreit, talán milliót taszítja a kormány gazdasági romlásba, kétségbeesésbe. Ugyanakkor a híradókban még mindig cinikusan vigyorgó zuschlágokat, állami vállalati vezetőket látunk, akik gúnyosan magyarázzák: megdolgoztak az egy év munka után zsebre tett százmilliókért. De az őszödi beszéd óta az emberek döntő többsége már tudja, hogy a kormánypártok tudatosan becsapták a társadalmat. A tét óriási, ezért valakik még attól sem riadnak vissza, hogy akár káoszba taszítsák az országot.
– Halljuk, a következő választás lényege, hogy változás kell. De ez a változás mit takar?
– A helyi csoport itt kap feladatot. A törökbálinti Fidesz például előadássorozatot szervez a változások szükségességéről. Szeretnénk a helyzetről több szempontból is tájékoztatni a polgárokat, ezért hívunk Törökbálintra politológust, aki a társadalmi folyamatok szempontjából elemzi a helyzetet, közgazdászt, aki a gazdasági szempontokat vizsgálja, a végén pedig politikust, aki a jelenlegi helyzetből való kilábaláshoz szükséges lépésekről fogja tájékoztatni a helyi lakosokat. Az előadásokat havonta tervezzük. Az első előadónk Tóth Gy. László politológus, az Echo Tv hírigazgatója lesz szeptember 10-én 18 órától a Munkácsy Mihály Művelődési Házban, ahová ezennel minden kedves törökbálinti polgárt meghívok. Az előadásokkal azt szeretnénk elérni, hogy az emberek tudatosan készüljenek a választásokra, tisztában legyenek azzal, hogy mi várható számukra és a családjuk számára, és egy világos jövőkép ismeretében járuljanak az urnákhoz.

B.A.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!