Kerthelység

2009. jún 01.

Miért nincs csajom?

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Újabb nagysikerű musical a művelődési házban

Nehéz kérdés. Megválaszolni pedig szinte lehetetlen. Az azonos című musical alkotói mégis megpróbálkoznak ezzel a heroikus feladattal, sőt a hírek szerint megoldást is sikerül találniuk a problémára.
A május végén a Munkácsy Mihály Művelődési Házban színpadra állított darab főszereplője egy kicsit bumfordi, ám igen szeretetreméltó informatikus fiatalember, aki hadilábon áll a divatos táncokkal, frappáns szövegeléssel, egyszóval nem igazán menő típus.

Ráadásul vonzza a kínosnál kínosabb helyzeteket, így percről percre csökken az esélye, hogy az este folyamán sikerüljön egy helyes lányt felcsípnie. Szerencsére – minden ellenkező híreszteléssel ellentétben – igenis vannak olyan lányok, akiknek „fontosabb a belbecs, mint a külcsín”. Ezért aztán némi bonyodalmak után főhősünk is szerencsésen belebotlik a neki rendelt leányzóba, és… A végkifejletet nem árulom el. Aki május 28-án látta a darab bemutatóját, annak úgysem mondanék újat, aki pedig nem volt ott, az megtalálja a megoldást a következő előadáson, amelyre reméljük, a közeljövőben sor kerül.
A tehetséges fiatal csapat nagy lendülettel készült a bemutatóra. Jó néhányukkal találkozhattak már a törökbálinti musicalrajongók. A vezető koreográfus és az előadás fő szervezője most is Solti Ádám, akinek tánctudásáról már meggyőződhettünk a nagy sikerű Queen és a Mamma Mia! előadásokon. A szereplők között is sok az ismerős arc. Új közreműködő viszont a darab zeneszerzője és egyben a szövegkönyv írója, Varga Bálint,  akinek nevét több jeles produkció stáblistáján megtalálhatjuk.
A Miért nincs csajom?  az ő ötletéből született, és a darab színre vitelében több, a hazai színházi életben elismert szakember is közreműködött, mint például Szilágyi Ivette rendező, aki a nagysikerű Vámpírok bálja című musical stábjának tagja. Ennek a különleges, tökéletes profizmussal színre vitt produkciónak is közreműködője, vezető zongoristája és korrepetitora szintén Varga Bálint. A dalok szövegét Pápes Zoltán írta, aki a Törökbálinton játszott korábbi musicaleknek is aktív közreműködője volt.
Ha valaki elmerül egy kicsit a budapesti musical világában, azt látja, hogy a különböző médiumokban szinte kizárólag ugyanaz a néhány produkció és az ezekben szereplő színészek, énekesek, táncosok szerepelnek, közülük több méltán népszerű. De érdemes lenne jobban körülnézni, hiszen a képes magazinokban folyamatosan megjelenő néhány jól ismert arcon kívül számos tehetséges művész és izgalmas produkció létezik, amelyek kellő publicitás híján csak kevesekhez jutnak el. Jó példa erre a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban a közelmúltban bemutatott három musical. A fiatal művészek egyre népesebb rajongói tábora mindig nagyon várja az újabb előadásokat. Reméljük, a musical műfaj kedvelői több ilyen pörgős, lelkesedéssel és ötletekkel teli produkciót láthatnak a közeljövőben.

Tags: ,


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!