Kerthelység

2009. jún 01.

A néma levente

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

A TAN-ART idén is egy klasszikus darabot tűzött műsorára, Heltai Jenő A néma levente című színművét. Az előző két évben bemutatott színdarabok mind nagy sikert arattak (2007-ben Goldoni Két úr szolgája; 2008-ban: Csiky Gergely A nagymama című darabok). Bár a társulat tagjai idő közben részben kicserélődtek, a színvonal mit sem változott.


Bobák Ágnes tanárnő nagy feladatot vállalt magára: amellett, hogy ő rendezte a darabot, a női főszerepet is ő játszotta. Mély átéléssel alakította a vár úrnőjét, a szépséges, ámde büszke Ziliát. A némaságot fogadott Agárdi Pétert a TAN-ART immár oszlopos tagja, Solti Csanád elevenítette meg. Kettőjük románcát feszült figyelemmel követhettük nyomon.
Persze a többi tanár is megtalálta a maga karakterét. A két bájos barátnőt Szép Zita és Vértes Judit tanárnő játszotta, akik ahogy tudták, segítették a szerelmesek egymásra találását. A már bevett páros – Budai Éva tanárnő és Keszler Márton tanár úr – méltóságteljesen alakította a királyi párt, Mátyást és Beatrixet. A pap sem lehetett más, mint Kiss András tanár úr, aki már A nagymama című darabban is bizonyította színészi rátermettségét. Még ki kell emelnem a Beppot játszó Pintér Annamáriát, aki bravúrosan alakította a férfi karaktert, aki hű szolgája volt Agárdi Péternek. A jeleneket összekötő reneszánsz zene kellemesen megidézte Mátyás udvarát; a korhű díszleteket pedig Medve Kata tanárnőnek köszönhettük.
Kíváncsian várjuk a következő évi előadást, amit ajánlok Törökbálint minden lakosának, hiszen nem csak a diákoknak és szüleiknek nyújthat hangulatos estét.

Várszegi Zsófia


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!