Kerthelység

2009. júl 01.

„Mindenik embernek a lelkében dal van”

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Milyen jó, hogy itt van nekünk ez a művelődési ház, a szép nagy színpadával, tágas nézőterével! Itt aztán kedvére ünnepelhet a törökbálinti ifjúság. Megmutathatják kicsik és nagyobbak, mi mindent tanultak ebben a tanévben.

A Zimándy záró ünnepségén, amelyet a művelődési házban tartottak, idén is egymást váltották a színpadon az iskola diákjai, hogy előadják tudományukat. A sort a reneszánsz jegyében muzsikával kezdték, majd egy szép korabeli táncot láthattak a nézők. Ezután az Egyszer volt Budán kutyavásár című jelenetet adták elő a sajátos nevelési igényű osztály tanulói.
Majoross Dóra és Csiszér Csilla akrobatikus tánc- és fitneszbemutatója után sorra kerültek az iskolai, területi és megyei vers- és prózamondó versenyek helyezettjei. Valenta Gergő, Pápai Mária, Csontó Benjamin és Veszely Noémi szép helyezéseket elért produkcióit hallhatták, láthatták.
A drámai műfajú műsorszámok között helyet kapott az elsősök német nyelven előadott kedves kis színdarabja és Tóth Fanni Eszter akrobatikus fitneszgyakorlata is.
Az első felvonást az iskolai aerobik szakkörösök vidám gyakorlata zárta.
A szünet után Palkóné Szabó Gabriella, az iskola igazgatója átadta a Zimándy-plaketteket, amelyekből az idén rendhagyó módon négy is gazdára talált. Az iskola felnőtt dolgozói közül ­Gidófalvy Attiláné, az iskola nyugdíjba vonuló gazdasági igazgatója kapta ezt a szép elismerést. A diákok közül hárman is átvehették a plakettet, hiszen a most búcsúzó nyolcadik évfolyammal több kiváló teljesítményt nyújtó növendék is elballag a Zimándyból. Szilágyi Nagy Éva, Gőbel Luca és Gyimesi Brigitta lett gazdagabb ezen az estén egy szép elismeréssel és sok-sok gratulációval.
Az ünnep második felvonásában az iskola Bokréta tánccsoportja mutatta be színes repertoárját. A néptánccsoport nagy múlttal rendelkezik. Bár a Bokréta nevet csak két évvel ezelőtt vette fel, igazából 17 évvel ezelőtt alakult Udvarhelyi Ildikó vezetésével. Ő az, aki máig vezetője, koreográfusa és tánctanára is a kis és nagy bokrétásoknak. A legkisebbektől a legnagyobbakig öt csoportban csaknem 120 gyerek vesz részt a szakköri munkában. A változatos műsorban egymást követték a magyar, német és bukovinai táncok. A műsort a Felső-Tisza-vidéki tréfás verbunk zárta.
Vége a tanévnek, itt a nyár. Itt az idő, hogy pedagógusok és diákok kicsit kifújják magukat, és feltöltődjenek. Mert sok tánc, sok vers és próza, sok színdarab vár még arra, hogy lelkes kis gyerkőcök megtanulják és előadják őket. Szeptembertől újra indul a munka.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!