Kerthelység

2008. máj 30.

Ne nevesd ki a Tan-Art!

Írta: admin Kategória: KULTÚRA

A nagymama

Tavaly alakult a Bálint Márton Általános és Középiskola tanáraiból a beszédes nevű Tan-Art színjátszó csoport. A tanítók, tanárok részben önmaguk és a közönség szórakoztatására, részben az iskola alapítványának javára döntöttek úgy, hogy betanulják és bemutatják Goldoni Két úr szolgája című művét.

Már a tavalyi előadás sikere bizonyította, hogy a tanárok jól döntöttek, amikor vállalkoztak a Goldoni-komédia bemutatására. Akkor a művelődési ház színházterme megtelt, többen nem is láthatták a színjátékot. Idén a társulat nem bízott semmit a véletlenre, ezért két előadást hirdettek Csiky Gergely A nagymama című darabjára. A döntés jónak bizonyult, hiszen már a teltházas első előadáson nagy sikert könyvelhettek el.

A „színészek” játéka nem mindig állt a helyzet magaslatán, de ez külön ízt adott a darabnak, hiszen gyakran hallatszott nevetés a nézőtérről, ami annak tudható be, hogy nincs kellemesebb annál, mikor kinevethetjük tanárunkat, kollégánkat. Persze az előadás végén a nézők hatalmas tapssal jutalmazták a tanárokat, már ezzel megelőlegezve a jövő évi darabot.

ng


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!