Kerthelység

2009. jún 01.

Sikeres tavasz után a kézilabdázók

Írta: admin Kategória: SPORT

A sérülések és egyéb egészségügyi okok miatt gyengébbre sikeredett őszi szezon után Csizmadia János, a Budapest-bajnokság I/B osztályában a 7. helyen álló Törökbálinti TC női kézilabdacsapatának edzője azt mondta: az ötödik hellyel már elégedett lenne. A lányok tavasszal összekapták magukat, és elérték az edzőjük által meghatározott célt.

Az egykori válogatott ferencvárosi átlövő, Csizmadia János nem volt könnyű helyzetben márciusban, mert egy újabb sérülés okozott gondot. Az őszi nyolc ponthoz mégis tizenhármat gyűjtöttek tavasszal a fekete-fehérek.
– Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, ilyen előzmények után jól játszottak a lányok, és sikerült felkapaszkodnunk az ötödik helyre – mondta a tréner. – Szemmel láthatóan fejlődött a társaság a korábbiakhoz képest, technikailag, taktikailag és futógyorsaságban is sokat javult az együttes. Külön öröm, hogy az újoncok is megállták a helyüket. Ez is bizonyította, vannak még kiaknázatlan lehetőségek Törökbálinton, azaz továbbra is várjuk a kézilabdázáshoz kedvet érző fiatalok jelentkezését.
Nemrég a kerethez került két tizennégy éves lány a Bálint Márton általános iskolából, és a TTC tervezi két új játékos leigazolását Zsámbékról. A célok között szerepel egy utánpótláscsapat kialakítása, mert úgy tűnik, a helyi gyerekek körében van érdeklődés a kézilabda iránt. Ám Csizmadia János szerint egyelőre a teremgondok nem teszik lehetővé, hogy külön ifjúsági együttes is legyen. Kellő számú jelentkező esetén azonban a szakember azt is vállalná, hogy a szabadtéri pályán tart nekik edzéseket. A távlati terv pedig az lenne, hogy rajthoz álljon a csapat valamelyik alacsonyabb osztályú bajnokságban.
– Ha ez megvalósulna, rendszeres sportolási lehetőséghez juthatnának azok a törökbálinti tinédzserek is, akik eddig csak a testnevelési órákon mozogtak – magyarázta Csizmadia János. – No, és nem mellesleg lenne utánpótlása a felnőtt együttesnek.
A csapat tagjai nyáron sem lesznek hűtlenek kedvenc játékukhoz. A TTC két strandkézilabda-tornán is részt vesz, Balatonalmádiban és Dunaharasztiban lépnek homokra a hölgyek. Addig hetente kétszer edzenek az Anna-hegyi lovardában, ahol egy homokos területen az önkormányzat segítségével felállítottak két kézilabdakaput. Aztán az új bajnokságban már remélhetőleg mindenki egészséges lesz, és mivel a korábbi házi gólkirály, a nemrég ikreknek életet adó Buzás Viktória is visszatér, megcélozhatja ismét a dobogót a Törökbálint.

M. S.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!