Kerthelység

2009. máj 25.

Panna, a pöttöm

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Óvodások a Budaörsi Játékszínben

Május 6-án – afféle elő-gyereknapi meglepetésként – a Budaörsi Játékszín és a Kerthelység magazin jóvoltából a törökbálinti Csupaszív Nemzetiségi Óvoda nagycsoportosai ellátogattak szomszéd városunk teátrumába, ahol a Panna, a pöttöm című darab volt műsoron, amelyet az eredeti Andersen-mese alapján állítottak színre.

Panna, aki sokkal kisebb a többi embernél, nem találja a helyét az emberek között. Amikor a békakirály elrabolja, hogy fia, a békaherceg felesége legyen, messzire vetődik otthonától. Sikerül megszöknie elrablójától, de hazajutni nem tud. Már az élete is veszélyben forog, amikor egy jószívű egér asszonyság befogadja. Bár itt is szívesen látják, és szeretik, még sincs maradása, amíg meg nem találja azt a világot, ahol valóban otthonra lelhet.
A gyerekek, sőt a felnőttek is élvezték az előadást. Néha kicsit megijedtünk, amikor a morcos békakirály ránk brekegett. Aztán szomorkodtunk is, amikor láttuk, hogy szegény egér asszony hiába epekedik vakond úr után, aki még a vastag szemüvegén át sem veszi észre a gyengéd érzelmeket, amelyeket egér asszony táplál iránta. És végül együtt örültünk, amikor Pöttöm Panna a fecske segítségével megtalálta igazi helyét és a párját is. Természetesen Tündérországban, a tündér királyfi oldalán.
Az előadás után rövid közvélemény-kutatást tartottam a gyerekek körében. Tetszett nekik az előadás. A fiúk élvezettel és igen élethűen utánozták a békakirályt, a lányoknak pedig természetesen a menyasszonyi ruhás Pöttöm Panna volt a legszebb. Én a magam részéről egér asszonyságra szavazok, akit Ivanics Ilona személyesített meg. Egy délelőtti matiné előadáson ilyen szívmelengető, kedves játékot látni igazi öröm. Valóban együtt ijedeztünk, bánkódtunk, és végül együtt ünnepeltünk vele. Örültünk, hogy végül mégiscsak sikerült elnyernie Vaksi Vakond úr szívét…

A Csupaszív Óvodások szívünket melengető kedves ajándékkal, egy szép, rajzokkal teli mappával köszönték meg a színházlá­togatást a Kerthelységnek. Mi is köszön­jük ezeket az aranyos rajzokat, melyeket a gyerekek a színházi élményeikről készítettek, és sajnáljuk hogy helyhiány miatt csak ennyit tudunk megmutatni.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!