Kerthelység

2009. máj 25.

NB I/B: kimagasló szereplés!

Írta: admin Kategória: SPORT

Kosárlabda NB I/B és utánpótlás – ELITE Basket Törökbálint

NB I/B (felnőtt)
Az NB I/B rájátszásában a középső ágon (9:16) a Keleti csoport ötödik helyén végzett tiszaújvárosi Phoenix KK elleni párharc megnyerésével sokakat meglepett a Nyugati csoportban nyolcadik fiatal csapatunk, amely ezzel bekerült a 24 csapatos NB I/B legjobb 12 együttese közé.

Itt az a Pápai KC várt az ELITE Basket Törökbálint együttesére, amely az alapszakaszban a Nyugati csoport hatodik helyén zárt, majd a Keleti csoportban hetedik Szolnokon túljutva került a legjobb 12 közé. Papíron tehát megint nem a mieinknek állt a zászló, de kit érdekelt a papírforma?
A párharc első mérkőzésére hazai pályán, Törökbálinton, a Bálint Márton Általános és Középiskola tornacsarnokában került sor.
ELITE Basket Törökbálint–Pápai KC: 102:76
Az első félidőben ellenállhatatlanul játszott csapatunk, amely lerohanta az igencsak meglepett vendégeket, akik nem erre számítottak. Az első negyed után hét ponttal vezettek a hazaiak, de a játék képe alapján még ez az eredmény is inkább a Pápára nézve volt hízelgő. A második negyedben folytatódott a hengerlés, és a félidőre 22 pontra nőtt az előny!
A második félidőben is jobbára a hazaiak akarata érvényesült, és a mérkőzést jelentős, 26 pontos különbséggel sikerült megnyerni, ami igencsak biztató volt a pápai visszavágó előtt. Egy ekkora előnyt „nem illik” elfecsérelni, még akkor sem, ha az érettségi miatt többen is hiányoztak a keretből.
Nos, sikerült is kivívni az összesített győzelmet, de nem volt éppen egy sétagalopp a mérkőzés.
Pápai KC–ELITE Basket Törökbálint: 91:80
Az első negyed után hét ponttal vezettek a vendéglátók, majd a második játékrészben a különbség két ponttal csökkent, így a félidőben a mindössze ötpontos hátrány megnyugtatónak tűnt.
Talán túlságosan is… Mert bár a harmadik negyed elején még a vezetést is átvettük, utána egy mintegy tízperces mélyrepülés következett. A harmadik negyed végére 21 pontra nőtt az előnyük, amihez a negyedik negyed elején még gyorsan rátettek ötöt, és ezzel ledolgozták a Törökbálinton összeszedett hátrányukat!
Ekkor újabb sebességfokozatba kapcsolt a törökbálinti együttes, és a hátralévő időben szertefoszlatta a pápaiak reményeit. Aki csak a végül 11 pontos különbségű mérkőzés végeredményét látja, azt hiheti, hogy „sima ügy” volt, de valójában huszáros hajrára volt szükség a számszerűleg valóba sima összesített végeredmény kialakításához.
Összesített végeredmény:  ELITE Basket Törökbálint–Pápai KC: 169:150

Újabb bravúrt hajtott végre tehát az ELITE Basket Törökbálint csapata, amely immár bizonyosan fennállásának legjobb NB I/B-s eredményét éri el. A pontos végeredményről a következő számban tudósítunk.

Utánpótlás
Az utánpótlás korosztályok bajnokságai is a végéhez közelednek.

U20
Az U20-as csapat az NB I/B U20-as bajnokságában az 5–8. helyért játszik helyosztó tornán. A Nyugati csoport negyedik helyén végzett együttes a négy közé jutásért az első mérkőzésen mindössze hét ponttal kapott ki a Keleti csoportot megnyerő debreceniektől, akiknél pedig még egy 21 éves visszajátszó nigériai idegenlégiós center óriást is bevetettek (a szabályok lehetővé teszik két maximum 22 éves játékos visszajátszatását).
ELITE Basket Törökbálint–Debreceni Egyetem KE: 81:88

Sajnos a visszavágóra sérülések, betegségek és egyéb okok miatt egyszerűen nem tudtunk kiállni, így a Debrecen további játék nélkül jutott a négyes döntőbe – amit aztán meg is nyert!

Serdülő (U14)
Az ELITE Basket indított egy csapatot a Pest Megyei Serdülő Bajnokságban, a csapatban főleg budakeszi és törökbálinti gyerekek játszottak. Az együttes a bajnokság során bekerült a bajnokság négyes döntőjébe, mégpedig többek között a Budaörs, a Zsámbék, a Hernád, a Monor és több más csapat legyőzésével.
A négyes döntőt a Budakalászi Sportcsarnokban rendezték.
Az ELITE Basket csapata az elődöntőben a Monori SE-t nagyon simán győzte le, majd a döntőben a Nagykőrösi Kőrisfa SE is kapitulálni kényszerült, így az ELITE Basket serdülő csapata megnyerte a Pest Megyei Bajnokságot!

Gyermek (U12)
A gyermekcsapat a korosztályban igen erős, és a mieinknél javarészt idősebb játékosokból álló Vasastól és a Zuglói Sasoktól nagyon simán, a Bp. Honvédtól pedig szoros mérkőzésen kapott ki, majd a MALÉV SC-t biztosan verte a Budapest Bajnokságban.

Gyermek (U11)
A 2008–2009 Decathlon–PMKSZ–ELITE Basket Mini Bajnokság utolsó, döntő fordulójára lapzárta után kerül sor, az eredményeket a következő számban ismertetjük.

Érdemes nálunk sportolni,
gyere Te is kosárlabdázni
az ELITE Basket csapataiba!
A 6–14 éves fiúk, illetve 6–11 éves lányok a következő
elérhetőségeken jelentkezhetnek:
telefon: 06-30-289-9650,
06-30-299-5537, 06-23-457-135
E-mail: info@elite-basket.hu



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!