Kerthelység

2009. ápr 04.

Anubisz vendégei

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Az öt legnagyobb között

Anubisz, a kutyafejű isten erős, hatalmas és sok titok tudója. Ha meg akarjuk látogatni őt hazájában, Egyiptomban, számos utazási iroda ajánlatából válogathatunk. Persze Egyiptomba utazni nem olcsó mulatság. Éppen ezért érdemes alaposan meggondolni, melyik utaztatót választjuk, hiszen könnyen érhet minket kellemetlen meglepetés is.

Az Anubis Travel hét éve van jelen Magyarországon, és ma már az ország öt legnagyobb utazási irodájának egyike. Vendégei évek óta élményekkel telve, elégedetten térnek haza vakációjukról. Anubis sikerének titkairól kérdeztük Ahmed Bahgat ügyvezető igazgatót, az Anubis Travel tulajdonosát.
– Mióta foglalkozik idegenforgalommal?
– Egyiptomban születtem. Egyiptológus diplomát szereztem, ezután kezdtem a turizmussal foglalkozni. Tanultam és mellette idegenvezetőként dolgoztam. 1996 óta nagyon sokat utaztam. Dolgoztam Angliában, Spanyolországban Mallorcán és a görög szigeteken.
– Egyiptológus és idegenvezető. Ez igazán jó párosítás. Gondolom, az ekkor szerzett tapasztalatokat jól tudta hasznosítani, amikor megalapította a saját irodáját.
– Igen, úgy gondolom, hogy ez a tudás nagyon fontos. Hét évig voltam idegenvezető, így megtapasztaltam az utaztatás minden szépségét és nehézségét. Én szeretek mindent profi módon csinálni. Amikor lehetőségem nyílt egy családi utazási iroda megalapítására, már pontosan ismertem az utasok igényeit és a vendéglátó országok lehetőségeit. Tudtam, hogy mit lehet megvalósítani, és mi az, ami nem megy. Egy utazás megszervezéséhez a közlekedés és a szállás, az idegenvezetés megszervezésén túl ismerni kell az adott ország jellegzetességeit is. Számba kell venni a helyiek szokásait, habitusát. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, kellemetlen meglepetésekben lehet részünk, akár utaztatók, akár vendégek vagyunk.
– Hogyan jött az ötlet, hogy éppen Magyarországon alapítson utazási irodát?
– 2002-ben adódott a lehetőség, hogy megalapítsam a céget. Akkor Anglia, Németország és Magyarország között kellett döntenem. Angliában és Németországban már nagyon erős volt a konkurencia, és itt voltak ismerőseim is, akik segítettek. Magyarország mellett szólt még, hogy a magyar utazók legtöbbször nagyon nyitottak, érdeklődők és rugalmasak.
– Hogyan fejlődött az iroda az elmúlt években?
– Az első két-három év nem volt könnyű. De sikerült igazán jó hírnevet szerezni magunknak. A vendégeink elégedetten tértek haza és ajánlottak másoknak is. Így aztán jól beindult az üzlet.
– Nyakunkon a válság. Mennyire érinti ez az önök üzletét?
– Sajnos minket sem kerül el. De a helyzet egyáltalán nem reménytelen. Persze nagyon figyelni kell a piacot, és rugalmasan kell alkalmazkodni a változásokhoz. De jó üzletpolitikával a veszteségeket minimalizálni lehet, sőt egy kis nyereséget is lehet termelni. Remélem, ha nem is az idén, de jövőre újra felfelé ível majd a forgalom.
– A törökbálinti utazók klubjának előadásán a film segítségével mi is végigjárhattuk Egyiptom csodálatos tájait. Élvezettel hallgattam az idegenvezetőt. Egészen más volt, mint amit megszoktunk.
– Fontos, hogy a profizmuson túl az ember a szívét is beleadja. Mi nemcsak a templomokat szeretnénk megmutatni, nemcsak a köveket, hanem az embereket is, akik valaha köztük éltek. Azokat, akik ötezer éve színesre festették a falakat, amelyeknek pompáját ma is csodálhatjuk. A hatalmas fáraókat és az egyszerű embereket egyaránt. Ez nagyon fontos számomra, és a kollégáim is hasonlóan gondolkodnak. Talán ettől vagyunk egy kicsit mások. Attól, hogy szívvel csináljuk.

Az Anubis Travel Egyiptomba, Jordániába, valamint több mediterrán országba szervez utazásokat egész évben. Kínálatukat megtekinthetik a www.anubistravel.hu weboldalon vagy budapesti irodájukban (1024 Budapest, Kisrókus utca 1., telefon: 06-1-213-9693).



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!