Kerthelység

2009. ápr 04.

Megyei torna Törökbálinton

Írta: admin Kategória: SPORT

A Zimándy Ignác Általános Iskola speciális tagozata először látta vendégül idén tavasszal (február 26-án) Gödöllő, Fót és Érd közel negyven tanulóját. Lányok, fiúk, kicsik és nagyok együtt (vehettek) vettek részt a mérkőzéseken, mivel ez a „sport” – a röplabda bevezető játékaként ismert zsinórlabda – nyújt leginkább lehetőséget a különböző adottságú gyermekek egyidejű sportoltatásához, ez egyenlíti ki leginkább a tudásbeli különbségeket.

A tornát Palkóné Szabó Gabriella igazgató nyitotta meg, a csapatok körmérkőzéses rendszerben játszottak egymással, ahol végül a gödöllőiek diadalmaskodtak a házigazda törökbálintiak, az érdiek és a fótiak előtt. Az eredményhirdetést követően oklevelekkel, érmekkel és egy szép élménnyel gazdagabban térhettek haza a részt vevő gyerekek és az őket kísérő felnőttek, a felkészítő tanárok és szülők.
A megyei szakszövetség (Fogyatékosok Pest Megyei Sportszövetsége, FPMS) régóta szervez különböző sportversenyeket a nagyobb városokban (atlétika és kosárlabda Gödöllőn, tollaslabda és labdarúgás Cegléden, streetball Szentendrén stb.), amelyeken a törökbálinti gyerekek is már harmadik éve egyre nagyobb sikerrel vesznek részt. Idén először írt ki a szövetség zsinórlabdatornát, amelyen komoly anyagi és szervezésbeli támogatással segítette a méltó helyszínt biztosító Zimándyt az új esemény magas színvonalú megrendezésében.
A problémáktól mentes, jó hangulatú sportnap végén a résztvevők annak reményében búcsúztak egymástól, hogy ez az első alkalom minden bizonnyal egy hosszú sorozat kezdetét jelenti.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!