Kerthelység

2009. feb 26.

Országos döntőben a junior csapat

Írta: admin Kategória: SPORT

Kosárlabda NB I/B és utánpótlás – ELITE Basket Törökbálint

Junior (U18)

A középdöntő megnyerése után a versenyben maradt 16 csapatot négy négyes csoportba osztották. A középdöntők első és második helyezettjei a felső ágra, míg a harmadik-negyedik helyen végzettek az alsó ágra kerültek.
Csapatunk a felső ágon játszott, ahonnan a két csoport első és második helyén végzők egyenesen a nyolcas döntőbe kerülnek, a többiekre idegtépő ki-ki mérkőzések várnak.

A négy csapat két kétnapos tornán először Baján, majd Székesfehérváron mérte össze az erejét, így összesen hat-hat mérkőzés alapján alakult ki a végső sorrend.
Az ELITE Basket Törökbálint U18-as együttese végeredményben a Bajai Bácska mögött a csoport második helyén végzett, megelőzve az Albacomp és a Falco együtteseit.
A bajai fordulóban mindhárom mérkőzést megnyerte a törökbálinti gárda, majd Székesfehérváron behúzta a „kötelezőt” a Falco legyőzésével, viszont az Albacomp és a Baja ellen nem sikerült győznie. Igaz, hogy a nem túl jó játékot még botrányos játékvezetői tevékenység is tetézte. A lényeg, hogy ezzel egyenes ágon megvan a döntő, máris lehet rá készülni. A március 26–29 közötti megmérettetésen négy nap alatt öt mérkőzést játszik minden csapat, tehát óriási felkészültséget igényel.

NB I/B (felnőtt)

Két nagyon fontos győzelmet aratott felnőtt csapatunk. Mindkétszer olyan csapatot sikerült legyőznünk, akikkel nagy harcban vagyunk a kiesési zóna elkerüléséért, és amelyektől az őszi fordulóban kikaptunk.
Előbb Budafokra látogattunk, ahol dermesztő hideg fogadta a teremben a csapatokat. Többen kabátban és kesztyűben ültek a kispadon és a nézőtéren egyaránt.
Bár a négyből három negyedet megnyertünk, mégis szoros volt a mérkőzés. A második játékrészben ugyanis 12 pontos mínuszt „sikerült” összeszorgoskodnunk. A végét szerencsére jobban bírták a mieink, és így idegenben vágtunk vissza az őszi, Törökbálinton elszenvedett vereségért.
Ősszel Székesfehérváron egy már-már megnyert meccset veszítettünk el, így különösen fűtötte a törökbálinti együttes játékosait a visszavágási vágy. Ráadásul a mérkőzés előtt mindkét csapat öt-öt győzelemmel állt a tabellán.
Döntetlent hozó első negyed után a másodikban gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Hengerelt a törökbálinti alakulat, és húszpontos előnyre tett szert a félidőre. Ezt a találkozó végéig sikerült megtartani, sőt eggyel növelni is, így magabiztos győzelemnek örülhettünk.

U20

Közepes játékkal a meccs utolsó szakaszában biztosítottuk be a győzelmet a bajnoki tabella második helyén álló budafoki gárda ellen.

Gyermekbajnokság (U12)

A Budafoki KK volt a gyermekcsapat következő ellenfele, amely a második helyen áll a bajnokságban, és játékosainak többsége már évek óta kosárlabdázik. Nem lehettek vérmes reményeink. Helytállt a csapat, ennél jobb eredmény elérése most még nem volt reális. Folytatni kell a munkát, és hamarosan utolérhetők lehetnek az ilyen, most még előbbre tartó együttesek is.

Mini korosztály (1998–)

Az ELITE Basket–Decathlon–PMKSZ Mini Kosárlabda Bajnokság második fordulójában már a B csoportban léphetett pályára a törökbálinti csapat. Ezúttal az ELITE Basket két csapata volt az ellenfél. A következő fordulóban a Budakeszi DSE és a Bicske ellen játszanak Kis Tivadar tanítványai.

Eredmények

Junior (U18)
1. forduló, Baja:
ELITE Basket Törökbálint–Albacomp Székesfehérvár    95:77
ELITE Basket Törökbálint–Falco Szombathely    96:64
ELITE Basket Törökbálint–Bajai Bácska    97:85
2. forduló, Székesfehérvár:
Albacomp Székesfehérvár–ELITE Basket Törökbálint    85:77
ELITE Basket Törökbálint–Falco Szombathely    90:77
Bajai Bácska–ELITE Basket Törökbálint    96:83
NB I/B (felnőtt)
Budafoki KK–ELITE Basket Törökbálint    94:101
ELITE Basket Törökbálint–Fehérvár Kodolányi KC    103:82
U20
Budafoki KK–ELITE Basket Törökbálint    64:74
ELITE Basket Törökbálint–Fehérvár Kodolányi KC    127:73
Gyermekbajnokság (U12)
Budafoki KK–ELITE Basket Törökbálint    85:61
Mini korosztály (1998–)
ELITE Alakulat ’99–Törökbálint Bálint Márton    44:32
ELITE Rinók ’98–Törökbálint Bálint Márton    87:26

Érdemes nálunk sportolni, gyere Te is kosárlabdázni
az ELITE Basket csapataiba!
A 6–14 éves fiúk, illetve 6–11 éves lányok a következő
elérhetőségeken jelentkezhetnek:
telefon: 06-30-289-9650, 06-30-299-5537, 06-23-457-135
E-mail: info@elite-basket.hu



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!