Kerthelység

2009. jan 30.

Győzelem az Országos Junior Középdöntőn

Írta: admin Kategória: SPORT

ELITE Basket Törökbálint – kosárlabda NB I/B és utánpótlás

Junior (1991–)

Az Országos Junior Bajnokság középdöntőjében a 16 csapatot négyes csoportokba osztották be. Az egyik középdöntőnek Törökbálint adhatott otthont.

A Bálint Márton Általános és Középiskola tornacsarnokában a két nap alatt a csapatok körmérkőzéses rendszerben játszottak egymással. A cél az első kettő közé jutás volt, mert azzal az elődöntőben a felső ágra lehetett kerülni.
Nagy örömünkre a középdöntőt az ELITE Basket Törökbálint megnyerte!
Az első mérkőzésen a Pécsi VSK volt az ellenfél, akik két évvel ezelőtt a 91-es korosztály – akkor kadett – országos bajnokai voltak. A Pécs most is igen erős csapat, bár a tornáról sérülés miatt hiányzott két válogatott centerük közül az egyik. Csapatunk azonban sziporkázott.
Ezután tavalyi junior országos bajnok Kaposvári KK papírforma győzelmet aratott a Nutrifer Hartyán ellen (88:69).
A mieink soron következő ellenfele a Hartyán volt, és kétség sem volt a mérkőzés kimenetelét illetően.
A PVSK ezután némi meglepetésre 86:62-re legyőzte a meccs végére teljesen szétesett kaposváriakat, akiknek így ellenünk nyolcnál több ponttal kellett volna nyerniük, hogy másodikak legyenek.
A másnapi első mérkőzésen a pécsiek 86:54-re átléptek a Hartyánon.
A kaposváriak mindent egy lapra tettek föl, és igen jól játszottak az előző nap megsérült irányítót, Spiriev Olivért a mérkőzés nagy részén nélkülözni kényszerülő hazaiak ellen, és már-már úgy tűnt, hogy akár meg is lehet nekik a kellő arányú győzelem, de nagy hajrába fogott a törökbálinti gárda, és még a győzelem is majdnem sikerült.
Az Országos Junior Középdöntő végeredménye:
1.    ELITE Basket Törökbálint
2.    Pécsi VSK
3.    Kaposvári KK
4.    Nutrifer Hartyán SE

Az elődöntőben (két forduló, hat ­meccs) az Albacomp Székesfehérvár, a Falco Szombathely és a Bajai Bácska lesz a mieink ellenfele. Az 1–2. helyezettek egyenesen bejutnak a nyolc résztvevős országos döntőbe, míg a 3–4. helyezettek oda-visszavágós mérkőzéseket vívnak az alsó ág 1–2. helyén végzettekkel. Mondanunk sem kell, jobb lenne egyenes ágon továbbjutni!

NB I/B (felnőtt)

Pápán nem mi voltunk az esélyesek, mégis győztünk! Végig fej-fej mellett haladt a két csapat. A hajrában aztán ellenállhatatlan volt csapatunk, és nagyon fontos győzelmet sikerült aratni.
Következett a nagy múltú, sokszoros magyar bajnok egyesület, a Bp. Honvéd.
A félidőben néggyel a hazaiak vezettek, majd a harmadik negyed közepén már 64:51-et is mutatott az eredményjelző. Ekkor óriási rohamot nyitottunk, főleg Hegedűs Attila és Nagy Viktor sziporkázott. Az utolsó játékrészt már kétpontos előnnyel kezdhettük, és a minimális előnyt sikerült megőrizni. Így újabb idegenbeli sikernek örülhettünk!
Sajnos az ünnepek alatt Hegedűs Attila megsérült (boka), és hetekre kidőlt a sorból. Viszont sikerült leigazolni az NB I/A csoportot is megjárt 24 éves, bedobó poszton játszó Faragó Pétert. Ezzel együtt a Bonyhád ellen bravúrra lett volna szükség a győzelemhez.
Sajnos sem bravúr, sem győzelem. De még csak szoros mérkőzés sem. Pedig az első félidőben úgy tűnt, hogy még az óriási magassági hátrány ellenére is lehet valamit keresni, de utána „teljes betli”. Egyedül a fiatal Czakó Tamás teljesítményének örülhettünk.
Ezután a harmadik helyen álló Sárvár látogatott Törökbálintra, és ezúttal majdnem sikerült a bravúr. Nem csak rajtunk múlt!
Ráadásul Hegedűs mellett Czakó sem játszott, így Badics Tibor személyében újabb 18 éves újoncot avathattunk, aki derekasan helytállt.
A sárváriak végig roppant ellenszenvesen viselkedtek, alattomosan játszottak, és edzőjükkel az élen szinte „terrorizálták” a játékvezetőket. Akik ezt nemcsak tűrték, de a döntő helyzetekben többször is a vendégek javára tévedtek, és így gyakorlatilag ők döntötték el a mérkőzés végkimenetelét. Pedig remekül küzdött csapatunk, győzelmet érdemelt volna!

Gyermekbajnokság (1997–)

A 12 Karátos Iskola csapata ellen idegenben lépett pályára gyermekcsapatunk, és igen szoros meccsen három ponttal kapott ki. A csapat jelenleg a Budapest Bajnokság hetedik helyén áll, két győzelemmel és három vereséggel.

Mini korosztály (1998–)

Az ELITE Basket-Decathlon-PMKSZ mini kosárlabda-bajnokság második fordulójában a C csoportban két fölényes győzelmet arattak Kis Tivadar tanítványai!
A sikereknek köszönhetően legközelebb már a B csoportban játszhatnak a törökbálinti gyerekek.

Eredmények

Junior
ELITE Basket Törökbálint–PVSE PVSK/A    109:68
ELITE Basket Törökbálint
–Nutrifer Hartyán SE    107:56
ELITE Basket Törökbálint–Kaposvári KK    85:88

NB I/B
Pápai KC–ELITE Basket Törökbálint    73:81
Bp.Honvéd–ELITE Basket Törökbálint    93:95
ELITE Basket Törökbálint–Bonyhádi KSE    67:101
ELITE Basket Törökbálint–Sárvár    80:84

U20
Pápai KC–ELITE Basket Törökbálint    104:91
(A helybéli játékvezetők csúnyán
elcsalták a mérkőzést!)
Bp. Honvéd–ELITE Basket Törökbálint    93:95
(Tartalékos csapattal játszottunk
az idősebb ellenféllel)
ELITE Basket Törökbálint–Bonyhádi KSE    111:80
ELITE Basket Törökbálint–Sárvár    135:93
ELITE Basket Törökbálint–EnterNet-PEKOSI    76:75

Gyermekbajnokság
12 Karátos Iskola–ELITE Basket Törökbálint    66:63

Mini korosztály
Törökbálint Bálint Márton
iskola–Radobasket ’99 (Érd)    38:2
Perbál–Törökbálint Bálint Márton iskola    95:4

Érdemes nálunk sportolni, gyere Te is kosárlabdázni
az ELITE Basket csapataiba!
A 6–14 éves fiúk, illetve 6–11 éves lányok a következő
elérhetőségeken jelentkezhetnek:
telefon: 06-30-289-9650,
06-30-299-5537, 06-23-457-135
E-mail: info@elite-basket.hu



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!