Kerthelység

2008. dec 15.

Országos junior középdöntő lesz Törökbálinton – válogatott sportolókkal

Írta: admin Kategória: SPORT

ELITE Basket Törökbálint – kosárlabda NB-I/B és utánpótlás

Gyermek bajnokság (1997–)

Miután a KLKS ellen a Törökbálint történetének első gyermekkorosztályos kosárlabda-bajnoki mérkőzésén óriási csatában két ponttal győzött az ELITE Basket Törökbálint csapata, a második fordulóban a MALÉV SC ellen idegenben léptek pályára a fiúk.


Az első perctől fogva tudatosították a vendéglátókban, hogy a győzelemért utaztak keresztül egész Budapesten, és egy pillanatra sem volt kétséges a találkozó kimenetele.
Laczka István edző: A csapat nagyon jól harcolt minden labdáért, amelyekből könnyű ziccereket dobhattunk. Gratulálok a győzelemhez!
Ezután sajnos két vereség következett, de egyik miatt sem kell szégyenkezni.
Az Óbudai Kaszások/Békás csapata ellen, különböző okok miatt, sokan nem tudtak részt venni a mérkőzésen.
Laczka István edző: A technikai hibákat ki kell javítanunk az edzéseken! Ezt csak gyakorlással és odafigyeléssel lehet. A csapat lelkes volt és végigharcolta a meccset.
Ezután egy hosszabb ideje együtt játszó ellenfél, a bajnokságban eddig veretlen Gödi SE látogatott Törökbálintra. Bár győzni nem sikerült, de kitett magáért a csapat.
Laczka István edző: Az ellenfelünk erős csapatnak számít, ehhez mérten is játszottak. A csapat nagyon küzdött az első pillanattól az utolsóig. Sokat kell még dolgozni, de jól haladunk előre!

Mini korosztály (1998–)

A még eggyel kisebbek, a „minik” számára az ELITE Sportegyesület, a Decathlon sportáruházzal és a Pest Megyei Kosárlabda Szövetséggel karöltve Mini Kosárlabda Bajnokságot szervez. A bajnokságban a csapatok 12-12 mérkőzést játszanak Budakeszin.
Az első fordulóban a D”csoportban a Bálint Márton iskola csapata a Budakeszi DSE ellen játszott, és Kis Tivadar tanítványai győztek.
A bajnokság lebonyolítási rendszerének megfelelően ezzel a törökbálintiak feljebb léptek a C csoportba.

NB-I/B (felnőtt)

Miután Pestszentimrén sikerült megszerezni az évad első bajnoki győzelmét, az ELITE Basket Törökbálint fiataljai szállították a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését is: az addig veretlenül a tabella élén álló Kanizsa KK-DKG EAST volt a soron következő ellenfél, akiknél a játékosok közül többen is nemrég még az NB-I/A csoportjában játszottak. A papírforma alapján egyértelműnek tűnhetett a vendégsiker. De nem így gondolták ezt a hazaiak, és egy végig kiélezett mérkőzésen, óriási küzdelemben, a közönség hatalmas biztatása közepette legyőzték az esélyesebb nagykanizsai együttest.
Molnár Tamás vezetőedző: Óriási eredmény a mai, hiszen egy eddig veretlen csapatot győztük le. Annak örülök a legjobban, hogy most már elhisszük: az NB-I-ben is bárkit meg lehet verni, ha a saját játékunkat játsszuk!
A Soproni MAFC elleni már kisebbfajta csoda kellett volna a győzelemhez, ha a két csapat rutinját nézzük. Nos a csoda ezúttal elmaradt, de a második negyed kivételével végig egyenrangú ellenfelek küzdöttek a soproni csarnokban.
A következő mérkőzésen viszont fájó volt a vereség, főleg mert a második negyed közepén már 12 ponttal is vezettünk.
A Pécs közelében fekvő Kozármisleny gárdája látogatott Törökbálintra, és az első 15 percben úgy tűnt, hogy ismét győzelemnek örülhetünk. Ám ekkor újabb két „ellenfél” jelentkezett, ők szürke ruhában „játszottak”. Érthetetlen játékvezetői ítéletek egész sora nemcsak fölhozta a vendégeket (döntetlenre állt a félidőben a meccs), de teljesen összezavarta a fiatal hazai csapatot. Ráadásul centereinket megszórták személyi hibákkal, és így elhúzott az ellenfél. A végén még egy huszáros hajrával sikerült szorossá tenni a mérkőzést, de ez már nem volt elég a gőzelemhez.

U20 (1989–)

Az U20-as bajnokságban a legutóbbi három mérkőzésén sikerült győzni.

Junior (1991–)

Az Országos Junior Bajnokság Észak-magyarországi Főcsoport helyosztó szakaszának utolsó két mérkőzésén a főcsoportelsőség volt a tét az ebben a korosztályban „ősi rivális” KLKS ellen.
Míg Törökbálinton a végig szoros mérkőzésen a hajrában sikerült bebiztosítani a győzelmet, az idegenbeli találkozón már az első percek után csak a győzelem aránya volt kérdéses.
Ezzel a juniorok veretlenül nyerték a főcsoportot, és selejtező nélkül jutottak a középdöntőbe, ami már az ország legjobb 16 csapatát jelenti.
Sőt a főcsoportgyőzelemmel elnyerték Tö­rökbálint számára az Országos Junior Bajnokság középdöntőjének rendezési jogát!
Közben az is kiderült, hogy a sorsolás szeszélye folytán szuper erős mezőnyt, számos korosztályos országos bajnok és junior válogatott sportolót láthatnak azok, akik megnézik a tornát december 20–21-én.
A hazaiak között többen is már serdülő országos bajnokok voltak, a Kaposvári KK a junior országos bajnoki cím védője, míg a Pécsi VSK fiataljai a két évvel ezelőtti kadett korosztályos országos bajnokságot nyerték meg. A torna negyedik résztvevője, a Hartyán SE, amely a selejtezőben elért második helyével vívta ki a középdöntőben való szereplés lehetőségét.
Érdemes lesz tehát a karácsony előtti utolsó hétvégén bemenni a tornacsarnokba, igazi kosárlabda csemegét ígér a kétnapos rendezvény, amelyen a két nap során összesen hat mérkőzést láthat a közönség (mindenki játszik mindenkivel).
Várják a szurkolókat, biztassuk együtt az ELITE Basket Törökbálint fiataljait!

Eredmények

Gyermek
MALÉV SC–ELITE Basket Törökbálint: 19:73
Óbudai Kaszások/Békás–ELITE Basket Törökbálint    40:33
ELITE Basket Törökbálint–Gödi SE: 55:75
Mini
Törökbálint Bálint Márton iskola–Budakeszi DSE: 39:8
ELITE Basket Törökbálint–Kanizsa KK-DKG EAST: 103:97 (27:19, 20:26, 33:24, 23:28)
NB-I/B
ELITE Basket Törökbálint–Kanizsa KK-DKG EAST: 103:97 (27:19, 20:26, 33:24, 23:28)
SMAFC–ELITE Basket Törökbálint: 97:82 (28:20, 24:14, 25:26, 20:22)
ELITE Basket Törökbálint–Kozármisleny SE: 76:84 (32:24, 13:21, 12:24, 19:15)
U20
ELITE Basket Törökbálint–Kanizsa KK-DKG EAST: 115:88;
SMAFC–ELITE Basket Törökbálint: 79:95;
ELITE Basket Törökbálint–Kozármisleny SE: 107:60
Junior
ELITE Basket Törökbálint–KLKS: 84:76 (21:24, 17:14, 15:13, 31:25)
KLKS–ELITE Basket Törökbálint: 73:88 (18:36, 25:18, 8:20, 22:14)

Érdemes nálunk sportolni, gyere Te is kosárlabdázni
az ELITE Basket csapataiba!
A 6–14 éves fiúk, illetve 6–11 éves lányok a következő
elérhetőségeken jelentkezhetnek:
telefon: 06-30-289-9650,
06-30-299-5537, 06-23-457-135
E-mail: info@elite-basket.hu



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!