Kerthelység

2008. nov 17.

Sámli, torta és gyümölcskosár

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Szép hagyomány városunkban a kilencvenéves emberek születésnapjáról való megemlékezés. Októberben Konyhai Józsefnét, Marika nénit köszöntötte fel a város nevében Turai István polgármester, a körzet képviselője, Hajdu Ferenc és Rothauszky Györgyné, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke.

A szépen berendezett Diófa utcai kis házban nagy szeretettel fogadta a jókívánságokat Marika néni és fia. A polgármester kedvesen köszöntötte az ünnepeltet születésnapja alkalmából. Átadták a szépen megkötött virágcsokrot, és Marika néni nagy örömére egy gyümölcsökkel teli kosarat, amely a születésnapi tortát helyettesítette, mivel az ünnepelt egészsége megóvása érdekében nagyon kevés édességet fogyaszt, a gyümölcsöt viszont nagyon szereti. Marika néni sokat mesélt az életéről. Törökbálinton született és azóta is itt él. Beszélt a barátokról, iskolatársairól, két fiáról. Megtudtuk, hogyan ismerkedett meg a férjével, és milyen szigorúan vigyázták szülei az udvarlás idején. Elmesélte, hogy férje halála után milyen nehezen nevelte akkor két pici gyermekét. Kilencvenévnyi életébe nagyon sok történet belefér, főleg ha azt a XX. században élte meg az ember. Bizony, Marika néni is sok mindent látott, átélt. Szomorú emlékekről és kedves, mosolyt fakasztó pillanatokról hallhattunk történeteket. Végezetül egy közös fotóra összeállt az ünneplő társaság. Marika néni alacsony termete mellett a köszöntő csapat óriásnak tűnt. Tréfálkozva meg is jegyezték, hogy álljon az ünnepelt sámlira. Ekkor Marika néni mosolyogva azt mondta: amikor férjhez ment, és készültek az esküvői képek, a fényképész is ezt kérte tőle. Mivel a férje válláig sem ért, ezért sámlira állították.
S mert torta nem volt, így a képzeletbeli gyertyákat elfújva kívánunk jó egészséget és még sok-sok boldog pillanatot Marika néninek!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!