Kerthelység

2008. nov 17.

Edzőcsere a TTC labdarúgócsapatánál

Írta: admin Kategória: SPORT

TTC ebben a szezonban meg sem közelíti korábbi önmagát

Tavaly nyáron a klub történetének legnagyobb sikereként a Törökbálinti TC labdarúgói feljutottak az NB III-ba. Az újonc a Duna-csoport meglepetéscsapatának bizonyult, és végül ezüstérmet szerzett. A gárda a 2008–2009-es idényben gyengén szerepelt, és a vártnál gyengébb teljesítmény miatt Varga László vezetőedző a 11. forduló után lemondott.

Az együttes trénere 2004 elejétől Varga László, a Törökbálinti TC futballistája volt, aki már Csáky Dezső munkáját is segítette. Az eleinte még játékos-edzőként dolgozó szakember 2005 tavaszára ütőképes együttest hozott össze, a bálintiak a Pest megyei I. osztályban a rosszul sikerült őszi idény után feljöttek az ötödik helyre. Egy évvel később másodikak lettek a fekete-fehérek, a Magyar Kupában pedig az NB I-es Zalaegerszeg legyőzésével bekerültek a legjobb 32 közé. Ennek köszönhetően az Üllői úti FTC stadionban rendezett MK-döntő előtt megmérkőzhettek a legtovább jutó amatőrcsapatok számára kiírt Sport Tv-kupáért, amelyet meg is nyertek. A 2007-es tavasz parádésra sikeredett: bajnok lett a TTC, megszerezte a Pest Megye Kupát és a Pest megyei Szuperkupát.
Az első harmadosztályú évadban mindenkit meglepett a törökbálintiak menetelése. Noha a gólzsák Tóth Ákos Budaörsre igazolt, csak egy-két kisebb zökkenő jött közbe, és a fekete-fehérek a csoport második helyén zárták a bajnokságot.
Egy újonc számára mindig a második év a kritikus – tartja a mondás. Ezért a vezetők nem tűztek ki irreális célt csapat elé, de az első öt közé kerülést joggal várták el, s ebben bíztak a drukkerek is. Sajnos hamar be kellett látniuk, hogy a TTC ebben a szezonban meg sem közelíti néhány hónappal azelőtti önmagát. Tizenegy mérkőzés után két győzelem, három döntetlen és hat vereség állt az együttes neve mellett, és a 13. helyet foglalta el a gárda a tabellán.
A törökbálinti futballkedvelőknek kellemetlen meglepetést okozó gyenge szereplést ekkor elégelte meg Varga László, és bejelentette lemondását.
A hirtelen jött nagy siker elégedetté tette a játékosok zömét – mondta a volt vezetőedző –, és az edzéseken már nem tudtuk ugyanazt a munkát elvégezni, mint az előző évben, s ez kijött a mérkőzéseken, a korábbinál jóval halványabban teljesített a csapat. Meglehetősen furcsa dolog, amikor egy amatőr gárdánál nógatni kell a futballisták egy részét. A kialakult helyzetért természetesen én is hibás vagyok, mert bizonyos esetekben nem reagáltam elég keményen. Mivel közülük kerültem ki, túlságosan is jóban, már-már baráti viszonyban voltam a játékosokkal. Azt sem tudtuk orvosolni, hogy két meghatározó emberünk, Danczák Attila és Tóth P. Gábor távozott, magyarán, nem pótoltuk őket.

Varga László

Varga László

Varga László arról is beszélt, hogy jó szívvel gondol vissza a csapat élén eltöltött évekre. Ám mivel az általa felállított követelményrendszert az utóbbi hónapokban nem tudta megvalósítani, úgy vélte, jobb, ha még az őszi szezonban átadja a helyét másnak. Tapasztalatai szerint az edzőváltás gyakran felszínre hozza a csapatból a rejtett energiákat, és ez jobb eredményekben jelentkezik. Ami pedig a TTC további sorsát illeti, biztos benne, hogy az együttes gond nélkül megőrzi NB III-tagságát.
Fűrész Jánost, a Törökbálinti TC ügyvezető elnökét a gyengébb produkció ellenére meglepte Varga László távozása. Az egyesület vezetése bízott a trénerben, egy pillanatra sem merült fel az edzőcsere – mondta –, és az őszi idény utolsó négy mérkőzésén Miskei Attila, az eddigi pályaedző feladata a csapat irányítása. A november második felében kezdődő téli szünetben szeretnénk olyan szakembert szerződtetni, aki kötődik Törökbálinthoz. Már vannak jelöltjeink, és még az idén eldől, kivel kezdi meg a gárda a tavaszi felkészülést. Az biztos, hogy a támadósorban erősítenünk kell, a kiszemelt játékosokkal rövidesen tárgyalóasztalhoz ülünk. A folytatásban azt várjuk az együttestől, hogy mihamarabb elkerüljön a kiesőzónából, és végül az első tíz között végezzen.

M. S.
Tags: , ,


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!