Kerthelység

2015. dec 20.

Elrajtolt a kosárbajnokság

Írta: admin Kategória: SPORT

A csapat-összeállításban a nyár folyamán több változás is történt. Az egyik legfontosabb, hogy a korábbi magyar válogatott és kupagyőztes, Bódi Ferenc felhagy az aktív kosárlabdázással. Szerencsére a csapattól nem válik meg - többek között - az edzői pozíciójában megerősített Szarvas Gábor mellett fog segédkezni. Rajta kívül két játékos távozik még a csapattól: Wehner Zoltánnal nem hosszabbítottak szerződést, ő Oroszlányban folytatja majd a versenyzést, Csempesz Balázs pedig civil élete miatt hagyja abba a játékot.

Jó hír a csapat szurkolóinak, hogy a korábban távozóként emlegetett Bihari Máté nem megy Norvégiába, így továbbra is a csapatot erősíti.
A régi játékosok mellett új igazolásokat is maga mögött tudhat a csapat. Itt folytatja karrierjét Horváth Kristóf, aki a nyáron előbb a 3×3-as Ifjúsági VB-n tette le a névjegyét, majd a B-divíziós U18-as EB-n volt a magyar válogatott egyik legjobbja. A Vasastól érkezett az ELITE Basket nevelésű Boinitzer Dávid (1995). Az Óbudai Kaszásokban nevelkedett, onnan igazolt a csapathoz Mészáros Bence (1996), aki tavaly megfordult az U18-as válogatott keretében is.
Center posztra érkezett a négyszeres magyar bajnok, ötszörös kupagyőztes és 14-szeres magyar válogatott, Trepák Zoltán, aki nagy segítségére lesz fiatal játékosainknak a fejlődésben. Edzőként is be fog mutatkozni, minden korosztályban a centerek képzése lesz az elsődleges feladata.
Trepák Zoltán mellett még egy klasszikus centert igazolt a csapat, Szabó Tibort. A 212 cm magas kosaras óriási tehetségnek indult, de a sajnálatos hazai szokás szerint 18 éves korától egy nagy csapat padján töltött el éveket, és közben szép lassan feladta a korábbi ambícióit. Aztán még próbálkozott itthon, majd 3 évet külföldön kosarazott. Hazatérte után tavaly előbb a MAFC-ban, majd Veszprémben játszott.  Utolsó igazolás a 19 és fél éves Szántó András. Őt két évvel ezelőtt a Budai XI-ből a Vasas igazolta le, onnan érkezett most a csapathoz. Tehetséges, intelligens, 209 cm magas játékos, a jövő embere.
Sajnos center poszton egy rossz hírről is be kell számolnunk: Baross Kristóf térdében komoly problémát diagnosztizáltak, felmerült, hogy a játékot is abba kell hagynia, egyelőre most rehabilitációja zajlik, reméljük, még csatlakozhat a csapathoz.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!