Kerthelység

2015. dec 20.

II. Riczu Imre Emlékverseny

Írta: admin Kategória: SPORT

Október 4-én gyönyörű, napsütéses időben, több száz kerékpáros gyűlt össze Törökbálint központjában. Riczu Imi barátai, sporttársai, ismerősei álltak a rajthoz, hogy letekerjék a tiszteletkört a fiatalon elhunyt törökbálinti kerékpáros tiszteletére, aki a magyar kerékpáros válogatott szerelője, valamint a Tuttobici kerékpárbolt társtulajdonosa volt egy személyben.

Nyáron múlt egy éve, hogy tragikus hirtelenséggel, egy edzés közben bekövetkezett baleset következtében életét vesztette. Barátai és kollégái, a Tuttobici kerékpárbolt stábja és a család segítségével nem sokkal a szomorú esemény után, már tavaly emlékversenyt szerveztek a tiszteletére, hiszen Iminek mindig is vágya volt, hogy egyszer egy igazi versenyt hozzon Törökbálintra.   Az első versenyen a tiszteletkör után a hazai kerékpársport színe-java állt rajthoz. 75 profi versenyző indult a kupáért. Az idén kibővült a keret, és a profik mellett egy amatőr futam is indult, amelyre 160-an neveztek, valamint 26 parasportoló is próbára tehette magát. A pályát is áthelyezték, ez alkalommal a belvárosban, egy 6,8 km-es körön karikázhattak a résztvevők.
A profi versenyzők között szlovák és osztrák csapatok is képviseltették magukat, így elmondhatjuk, hogy Törökbálint ismét egy nemzetközi sportesemény helyszínéül szolgált. Reggel 9-től fél 5-ig folyt a verseny. A szervezők állhatatosságának és a szponzorok nagyvonalúságának köszönhetően igazi országos versenyhez illő kiszolgálást sikerült biztosítani a résztvevőknek, akik már a nevezésnél egy szponzorcsomaggal lettek gazdagabbak, és a célnál is süti, üdítő, jég­krém, innivaló, ásványvíz várta őket. Mint azt Török Dániel, a Tuttobici Kerékpárbolt ügyvezetője elmondta, a kibővített verseny szervezése nem járt nehézségek nélkül, hiszen a rendőri biztosítás megoldása, a BKK járatait érintő változtatások mind nagyon komoly, nagy körültekintést és kitartást követelő feladatnak bizonyultak. A szervezők lelkesedésének, valamint az Önkormányzat segítségének köszönhetően sikerült még időben mindent megoldani. A szervezők ezúton is köszönik azoknak a munkáját, akik a hivatalos szerveknél elősegítették a verseny szervezését és lebonyolítását. Szerencsére a verseny biztosítására kirendelt mentőautónak nem akadt dolga a verseny során, és a rendőröknek is csak néhány eltévedt autóvezetőt kellett útbaigazítaniuk, akik nem találták meg a terelő útvonalakat. A verseny tehát nagyon eredményesen zárult, a résztvevők élményekkel telve térhettek haza, a szervezők pedig egy rövid pihenő után neki is állhatnak a jövő évi verseny előkészítésének.
Eközben a TTC Kerékpár Szakosztálya is folyamatosan bővül. Garamszegi László (Ottó) vezetésével folyamatosan épül a csapat. Bár az egyesület hivatalos bejegyzése az állami szervek késlekedése miatt még nem történt meg, szerencsére az Etyeki Kerékpáros Klubbal fuzionálva minden versenyzőnek lehetősége volt elindulni az idei szezon versenyein. A csapat továbbra is várja az országúti kerékpározás iránt érdeklődő fiatalokat!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!