Kerthelység

2015. aug 31.

ÁLLAMALAPÍTÁSUNK ÜNNEPE

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Harangszóra kezdődött Törökbálint város Szent István napi ünnepségsorozata. A program a hagyományos koszorúzással és kenyérszenteléssel vette kezdetét.

A Zimándy Ignác által felállított Szent István szobornál az egykori plébános rendelkezése szerint minden évben megemlékezést tartanak. Idén is jelentős számú párt, intézmény, civil szervezet, testvérvárosi küldöttség helyezte el a megemlékezés virágait első királyunk szobránál. Beszédet mondott Bohn István esperes plébános, az igehirdetést Szaszák Imre református lelkész tartotta, majd megáldották és megszentelték az új kenyeret.
A déli ünnepség után a művelődési házban díszebédre voltak hivatalosak képviselőink, testvérvárosaink képviselői, intézményvetők, díszpolgárok. 17 órakor kezdődött a hivatalos önkormányzati ünnepség, melynek keretében elsőként dr. Aradszki András, településünk parlamenti képviselője, államtitkár szólt a jelenlevőkhöz, majd a Turay Ida színház remekbe szabott előadását tekinthették meg a résztvevők. Nemcsák Károly szavalt, Sövegjártó Áron énekelt, s emellett a Duna Művészegyüttes Örökkön örökké című fantasztikus táncelőadásában gyönyörködhettünk.
Az ünnepség részeként adták át idén is a Törökbálintért Emlékplaketteket. Ebben az évben Vékey Marianna, kórusvezető és Oravecz István, fotóművész kapta ezt az elismerést. Külön színfoltja volt az átadásnak, hogy a Vékey Marianna által vezetett Cantabile kórus kis meglepetésként énekléssel készült a díjazott tiszteletére. Igen megható pillanatok voltak.
Az este az önfeledt szórakozásé volt. A Munkácsy Mihály Művelődési Ház csapata ritkán látott sztárparádét varázsolt a szabadtéri színpadra. Két Megasztár győztes – Tolvai Reni és Tóth Vera - és további ismert énekesek – Mohammed Fatima, Nagy Edmond, Bolyki Balázs és Kovács Áron – szórakoztatták a népes közönséget, az énekeseket pedig élőben kísérte a Back II Black zenekar. A koncert után következett a már elmaradhatatlan tűzijáték, újdonságként pedig idén éjfél utánig tartó utcabál zárta a rendezvényt.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!