Kerthelység

2015. aug 31.

Isten éltesse Pótor Pálnét 95. születésnapján!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Elek Sándor polgármester úr 95. születésnapján köszöntötte Pótor Pálnét. A hagyományokhoz híven átadta Törökbálint városának gratuláló oklevelét, valamint Orbán Viktor miniszterelnök úr üdvözletét is.
Az ünnepelt nagy örömmel fogadta a gratulációkat.

Mint elmondta, öt évvel ezelőtt Turai István polgármester köszöntötte a 90. születésnapján, erre Elek Sándor polgármester azzal válaszolt, reméli, hogy a 100. évfordulót is együtt ünnepelhetik majd.
Pótor Pálné szívesen mesélt pályafutásáról. Hivatali pályafutását ő is a közigazgatásban kezdte. 1939–ben a román határ mellé Abahidára került családjával, ahol első munkahelye az élelmiszer- és petróleumjegyek osztása volt. Később Aranyosmeggyesen hadtestparancsnoki elismerést is kapott munkájáért. Hatvanéves koráig dolgozott különböző beosztásokban a Gazdasági Felügyelőségen, Alispáni Hivatalban, a Járási Tanácsnál, majd a Nemzeti Bankban, valamint a Gyógyszertári Központban. Ezután került a Vízügyi Igazgatósághoz, ahol a községek vezetékes vízellátásának volt a beruházási csoportvezetője. 67 település vízellátásának kiépítésénél dolgozott.
Sári néni kicsit nehezen jár, de csodálatos memóriája és jó kedélye a mai napig megmaradt. Családja 2001-ben kezdett építkezni Törökbálinton. Fiának családjával, menyével és két unokájával él itt.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!