Kerthelység

2015. jún 06.

A 25 éves testvérkapcsolat

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A város hagyományaihoz híven idén is vendégül láttuk német barátainkat, ez az alkalom azonban más volt, mint a többi, hiszen 25. születésnapját ünnepelte a két város között fennálló testvérkapcsolat. Az érkezést követő napon főszerepben a majális volt, ahol ismét rendkívül színvonalas műsoroknak, produkcióknak lehettek szem- és fültanúi a látogatók.

Elek Sándor megnyitóját, valamint Major Sándor ünnepi beszédét követően a színpadot a fellépők vették birtokba.  Az óvodások táncműsorain kívül számos helyi egyesület és zenekar bemutatkozott. Többek között a  Vivien Dance, a Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport, a Gyémántkút Egyesület mazsorett-táncosai, a Büki Sokszínpad Társulat, a PR Evolution, a BMI Patyesz Tánciskola, a Törökbálinti Dalkör, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, a Saltatori Félix Táncegyüttes, a Kayla Táncshow, a Shaolin Kungfu Egyesület, a Bharatanátjam Indiai Táncshow, a Panic Crew Hip-Hop Tánciskola, a Törökbálinti Szalonzenekar, az Unmasced zenekar, a Jambargo, The Oldhillers, a Zanzibár zenekar és DJ Rákász Béla.
Programok nemcsak a színpadon várták az érdeklődőket: rendőrautó- és rendőrmotor- bemutató, rendőrkutyás bemutató, TTC íjászat, T-bálint Labdarúgó Akadémia mobilfoci, gyermekpaintball, a Zöld-sziget Állatmenhely programjai, kézműves vásár várta az érdeklődőket, valamint a „Mancsok és Tappancsok - az alkalmazkodás nagymesterei” című kisállat-bemutató megtekintésére volt lehetőség.
A német delegáció Törökbálint nevezetességeit tekinthette meg, autóbusszal járták körbe a várost. Láthatták a Törökbálinti Református Templomot, a Törökbálinti Katolikus Templomot, a Munkácsy Mihály Művelődési Házat, illetve a Kálváriát. Ahogyan vártuk, vendégeink nagyon élvezték a programokat, rendkívül jól érezték magukat. Később a Tükörhegy, a Törökbálint Sportközpont, és a Bálint Márton Általános és Középiskola volt az úti cél.
Testvérvárosunk tagjai Törökbálint színes programjain kívül ismét belekóstolhattak a magyar hagyományokba, a magyar történelembe: a szilvásváradi ménes bemutatóján vettek részt. Ezt a programot a Fátyol-vízesés megtekintése zárta, mely méltó befejezése volt a többnapos kirándulásnak.
A Törökbálinti Ifjúsági Önkormányzat a Német Ifjúsági Önkormányzatot fogadta. A fiatalok megismerték a törökbálinti piacot, részt vettek a majálison, kipróbálták a budapesti óriáskereket, s még számos izgalmas programon vettek részt. A találkozás mindig feleleveníti a régi eseményeket, az új programok pedig garantálják, hogy a vendégek ismét felejthetetlen emlékekkel térnek haza.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!