Kerthelység

2015. jún 06.

Törökbálint egy csodás város

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Hajdú Péter, az ismert televíziós családjával néhány éve otthonra lelt Törökbálinton. A választást nagy valószínűséggel nem bánták meg, hiszen azóta már egy éttermet is nyitottak településünkön, és mint beszélgetésünkből kiderül, újabb vállalkozást indítanak Törökbálinton. Hajdú Péterrel beszélgettünk.

Bár családoddal már régóta Törökbálinton laktok, hivatalosan még csak pár hete szerepel lakcímkártyátokon lakóhelyként Törökbálint. Mi ennek az oka? Nem voltatok még biztosak abban, hogy jól döntöttetek?
Inkább kényelmi szempontnak mondanám. Budapesten is van egy lakásunk, és eddig mindent ott intéztünk. Ott tudtuk, hogy melyik ügyben kihez kell fordulni, jobb volt a helyismeretünk, mint itt. Most már Törökbálinthoz köt minden. Vállalkozásaim közül már csak egy nincs Törökbálintra bejelentve, itt van az éttermünk, amit folyamatosan bővítünk, úgyhogy egyre több minden köt ide. Mi törökbálintiak vagyunk.
Belaktátok már annyira a várost, hogy itt is tudjátok már, milyen ügyben hová kell fordulni?
Itt azért nem egyszerű a helyzet, hiszen azt a helyiek is tudják, hogy jelenleg nem egy épületbe kell menni, hanem van, hogy a GL Outlet épületébe, van, hogy a Városháza főépületébe, van, hogy egy harmadik épületben kell intézkedni, de bízom abban, hogy megvalósul a törökbálintiak és a polgármester álma, egy szép új Városháza.
Egy percre sem bántátok meg, hogy Törökbálintot választottátok lakhelyeteknek? Egyszer-kétszer ennek kapcsán is a címlapra kerültetek, többek között a közétkeztetéses „botrány” ürügyén.
A legjobb választás volt ez a település. Problémák pedig mindenhol adódnak. A közétkeztetéssel mindösszesen annyi volt a gond, hogy a szülőknek problémája volt a beszállító céggel, és néhányan megkerestek engem, hogy szállítanánk-e a gyerekeknek ebédet. Mi ezt önköltségi alapon meg is tettük, de végül nem engedélyezték nekünk. Ez nem a mi problémánk, hanem a szülőké volt, mi csak segíteni próbáltunk nekik.
Nem tagadhatjuk, hogy Tükörhegy és a „régi” város között van egy kis ellentét. Nekem nagyon szimpatikus az, hogy veletek lehet találkozni a zöldségesnél, a művelődési házban, önkormányzati óvodába járatjátok a gyerekeiteket. Fontos nektek, hogy a város vérkeringésébe belekapcsolódjatok?
Nagyon fontos. Én nem akarok semmibe beleszólni, és nem akarok kompetenciákat sérteni, de biztos van egy csomó dolog, amit jobban is lehetne csinálni. Itt elsősorban kommunikációs dolgokra gondolok. Törökbálint egy csodás város, és eddig én sem tudtam arról, hogy Budapesttől pár kilométerre egy ilyen barátságos település található. Törökbálint a Tüdőszanatóriumon kívül sok másról nem ismert. Bisztrónk például már nem csak a helyiek fantáziáját mozgatják meg. Jönnek hozzánk Kecskemétről, Miskolcról, és ezáltal a várost is megismerik. Sok ilyen jellegű fejlesztés kellene a városban, hogy legyen miért máshonnan is idejönni.
Volt már arra megkeresés, vagy gondoltál már arra, hogy a te ismeretségedet, kapcsolatrendszeredet felhasználd a település megismertetésére?
Nem volt ilyen jellegű megkeresés, de biztosan nyitott lennék ilyen ötletekre. Lennének ötleteim, ötleteink. Társtulajdonos vagyok a Miskolci Sörfesztiválban, van tapasztalatunk ilyen jellegű rendezvényekben. Ha megkeresnek, biztos nem fogunk elszaladni.
Lenne helye településünkön egy Miskolci Sörfesztivál jellegű rendezvénynek?
Azt ne felejtsük el, hogy Miskolc Magyarország negyedik legnagyobb városa, sokkal nagyobb a merítés, mint itt. A négy nap alatt 70.000 látogató vesz részt a rendezvényen. Sokkal nagyobb árbevételre lehet számítani, ezért sokkal nívósabb rendezvényt is lehet szervezni. A puding próbája az evés. Ki kellene találni, hogy milyen típusú fesztivál lenne az, amelyre nemcsak helyből, hanem a környező településekről is átjönnének az emberek. A miskolci rendezvény költségvetése százmilliós, ekkora rendezvényt csak a helyiekre alapozva nem lehet megszervezni.
Mennyire fontos nektek, hogy a helyi intézményeket, vállalkozásokat vegyétek igénybe?
A lányom a Bóbita Óvodába jár, jövőre a Bálint Márton Általános Iskola tanulója lesz. Őszinte leszek, ha nem lettünk volna megelégedve az óvoda színvonalával, akkor nem hoztuk volna ide a gyerekeket. Azért választottuk a Bóbita Óvodát és a Bálint Márton Iskolát, mert nagyon felkészült pedagógusokkal találkoztunk. Ide járunk háziorvoshoz és kiváló fodrászom is törökbálinti, pedig jó barátom Hajas László, aki kitűnő fodrász, hatalmas szalonnal, de sokkal kényelmesebb idejönni, mint bemenni a fővárosba.
Tettetek szert új barátokra a városban?
Persze. Nagyon kellemes és korrekt embereket ismerhettünk meg a városban.
Bővítitek a Bisztrót, de emellett, ha jól tudom, újabb vállalkozást is indítasz a településen. Erről mit lehet tudni?
A Bisztró oldalán a cégem megvásárolt egy ingatlant, ott egy egészségügyi központot tervezünk létrehozni. Első körben szakorvosi rendelőket. Nem árulok zsákbamacskát, ezek magán orvosi rendelések lesznek. Nagyon nívósra tervezzük a szolgáltatásokat, de nem lesznek ingyenesek. Ha működik a dolog, akkor később – többek között - egynapos sebészettel, röntgennel is bővülhet a szolgáltatások köre.

Németh Gergő



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!