Kerthelység

2015. jún 06.

Rövid hírek

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

„Te Szedd!”

Első alkalommal csatlakozott Törökbálint városa a „Te Szedd!” országos szemétszedési akcióhoz. Három napon keresztül városunk több pontján szedték kisebb-nagyobb csoportok a szemetet, megtöltve ezzel több konténert és több száz műanyag zsákot.

A kezdeményezés nagyon jó volt, sajnos még viszonylag kevesen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Reméljük, ha a következő években is megrendezik ezt az akciót, évről évre egyre többen csatlakoznak majd.

Gyümölcsfaosztás

Földvári László alpolgármester kezdeményezésére április végén közel 600 gyümölcsfát osztottak szét törökbálinti lakosok között a Városháza udvarán.  A meggy-, cseresznye-, körte-, almafákért már az osztás kezdetekor nagy sorban állás volt, és bár az osztást délutánra is meghirdették, addigra minden elfogyott. Reméljük, új tulajdonosaik megbecsülik a fákat, s azok városunk kertjeinek díszei lesznek.

Cseh László a művelődési házban

Cseh László mesélt múltjáról, jelenéről és jövőjéről a Munkácsy Mihály Művelődési Ház „Példaképek” előadás-sorozatának májusi eseményén. Az Európa- és világbajnok sportolónk, aki jelenleg városunkban készül a riói olimpiára, mesélt gyerekkoráról, első sikereiről, az olimpiai élményeiről, és arról, hogyan készül az olimpiára. Nagyszerű élmény volt egy ilyen szerény, kedves fiatalemberrel személyesen találkozni. Cseh Laci megígérte, hogy bármi is legyen a riói olimpia eredménye, utána eljön egy újabb beszélgetésre.

Szőnyi évforduló

Májusban ünnepelte a Szőnyi Erzsébet Zeneiskola fennállásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból ünnepi koncertet adtak az iskola növendékei. Az est első részében visszaemlékező videó- és fénykép-összeállítást tekinthettek meg a jelen lévők az iskola kezdeti éveiből. Ezután Feleki László igazgató köszöntötte a vendégeket, majd felolvasta Elek Sándor polgármester köszöntő levelét, mivel ő egyéb elfoglaltsága miatt, bár nagyon szeretett volna, nem tudott részt venni a koncerten.
Az est hátralévő részében a zeneiskola tehetséges növendékei adtak koncertet.

Tehetséggondozó

Földvári László alpolgármester nyitotta meg a Törökbálinti Tehetséggondozó Program kiállítását a Munkácsy Mihály Művelődési házban. Ezúttal a Csupaszív Óvoda növendékeinek rajzaiból nyílt kiállítás. Az egész tanévben működő programot P. Boros Ilona koordinálta, kinek kezei alatt igazi kis tehetségek bontakoztak ki. A kiállítás június közepéig tekinthető meg.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!