Kerthelység

2015. jún 06.

Tectona Grandis Kertberendezés

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

A hosszú szürke téli napok után mindenki alig várja, hogy egy kis időt a szabadban tölthessen. Szerencsés ember az, akinek saját kertje, terasza, vagy legalább egy kis balkonja van, ahová a jól végzett munka után kiülhet egy csésze kávéval vagy teával a kezében, és néhány percre elfeledheti a mindennapos rohanást.

Ezeket az üdítő perceket tehetjük még élvezetesebbé, ha teraszunkat praktikus, kényelmes és nem utolsó sorban esztétikus bútorokkal rendezzük be. A törökbálintiaknak nem is kell túl messzire menniük, ha ilyen bútort szeretnének vásárolni. A közelmúltban nyílt meg ugyanis az egykori M1 autócentrum épületében a Tectona Grandis Kertberendezés bemutatóterme, amelyet Nagy Gergely, az áruház vezetője mutat be az olvasóknak.

A Tectona név ismerősen hangzik. Mióta szereplői a hazai kertibútor-piacnak?
Maga a Tectona Grandis tizenöt éve foglalkozik kertberendezéssel. A 2008-as év végi válságos időszak kényszerített rá minket arra a döntésre, hogy ne csak európai cégek képviseletével foglalkozzunk, hanem próbáljunk meg egy, a magyar közönség számára könnyebben elérhető árukínálatot összeállítani. Ekkor már kilencéves értékesítési tapasztalat állt mögöttünk, így pontosan tudtuk, milyen anyagokra, milyen formavilágra van kereslet. Cégünk valójában egy kisvállalkozás, amely tíz főt foglalkoztat. A MAXCityben két bemutatótermünk is volt, egy kisebb és egy nagyobb.  A nagyobb üzletünk cégünk saját márkájának, a TECTONA GRANDIS SELECTION-nek a bemutatására és értékesítésére szolgált. Mostanra viszont az az örömteli helyzet állt elő, hogy kinőttük ezt a bemutatótermet, így tágasabb helyszín után kellett néznünk.
Nem kellett messzire menniük, hogy megtalálják.
Már évek óta kerestük azt az ingatlant, ami az elképzelésünknek megfelel. Egy tágas, nyitott, kertkapcsolattal rendelkező helyre volt szükségünk, ahol a vásárlóink is sokkal könnyebben el tudják képzelni, hogyan fog majd mutatni a kiválasztott bútor a kertjükben, a teraszukon. Azt gondolom, itt optimális körülményeket találtunk.
A kiállítótér mára elnyerte a végleges formáját, vagy terveznek még változtatásokat?
A márciusi nyitás óta folyamatosan dolgozunk a bemutatótér berendezésén, és további terveink is vannak. Szeretnénk a kinti parkoló egy részében egy bemutató kertet kialakítani. Rengeteg ötletünk van.
Milyen típusú kerti bútorokat keresnek elsősorban a hazai vásárlók?
Itthon még mindig hódítanak a fonott bútorok. Ezek természetesen elsősorban már nem természetes anyagból, hanem strapabíró, és egyben esztétikus szintetikus anyagokból készülnek, amelyek időtállóak, könnyen tisztíthatóak, a szivacspárnáknak köszönhetően pedig nagyon kényelmesek is. Vásárlóink természetesen minden kiegészítő felszerelést, például a garnitúrához illő párnaládát is megvásárolhatják nálunk. A másik kedvelt típus a fém, általában alumínium vázas, különböző szintetikus vásznakkal, hevederekkel kombinált bútor.
Ez a trend jellemző Európa más tájain is?
Elsősorban az északabbra és nyugatabbra fekvő országokban kezd teret hódítani a szobai kárpitos ülőgarnitúrához nagyon hasonló szabadtéri berendezés. Ilyen modelleket is találhatnak nálunk az érdeklődők.
Milyen árakra számíthat, aki betér Önökhöz?
Az egyszerű, praktikus daraboktól az igazi luxusberendezésig mindent megtalálhatnak vásárlóink. És nem is csak bútorokat kínálunk, hiszen minden megvásárolható nálunk, ami a szabadban, a kertben vagy a teraszon töltött órákat kényelmesebbé, élvezetesebbé teheti.  Például kertigrill-berendezések széles választékával várjuk vásárlóinkat. Sőt, több évnyi együttműködésre visszatekintő, kipróbált  partnereinkkel együttműködve már a kezdetektől segítségére lehetünk megrendelőinknek álmaik kertjének berendezésében.
Említette korábban, hogy itt a Tó utcai üzletben a termékek bemutatása mellett értékesítés is zajlik. Ez alatt mit ért, megrendelhetjük, vagy azonnal el is vihetjük a terméket?
A Selection kollekció nagy előnye a saját, hazai készlet. Folyamatosan érkezik be raktárunkba az áru, így amellett, hogy a teljes kollekciónk megtekinthető az üzlettérben, az épület mögött található raktárunkból a kiválasztott termékeket akár azonnal - esetleg pár napos átfutási idővel - át tudjuk adni, vagy házhoz is szállítjuk.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!