Kerthelység

2015. márc 22.

90 évesek köszöntése

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Grancsai Antalné
Január 26-án a Petőfi Sándor utcában két kedves idős hölgy is a 90. születésnapját ünnepelte. Elek Sándor polgármester először Grancsai Antalnét köszöntötte otthonában. Grancsai néni kedvesen, mosolygósan, lánya társaságában fogadta a vendégeket.

Combnyaktörése óta sajnos tolószékbe kényszerült, de mint azt lánya elmondta, még két évvel ezelőtt is teljesen ellátta magát, még főzött és befőzött is. Mindig nagyon tevékeny asszony volt. Előbb szövőnőként dolgozott, majd óvónő volt a törökbálinti kisdedóvóban. Öt gyermeke született, és az idén 13 unokája és 16 dédunokája ünnepelte a kerek évfordulót.

Medgyaszai Sámuelné
Medgyaszai Sámuelné fia családjával él Törökbálinton. Polgármester úron kívül még 6 unokája és 9 dédunokája köszöntötte a születésnapján. Bár egy kicsit nehezen jár, azért mindig talál valami elfoglaltságot. Sokat olvas, nézi a televíziót, néha elmosogat, és büszkén újságolta, hogy eddig az influenzát is sikerült lebirkóznia. Szövőnőként dolgozott a „Goli”-ban, azaz a nagyhírű Goldberg textilgyárban ahol sok törökbálinti asszony dolgozott abban az időben. Kérdésünkre elmondta, szerinte a hosszú élet titka, hogy az ember soha ne hagyja el magát, mindig találjon valami tennivalót.
Az ünnepelteknek boldog születésnapot, jó egészséget kíván szeretettel, a Kerthelység szerkesztősége.

Trott Antal
Anti bácsi Törökbálint sváb közösségének oszlopos tagja 2014.december 12-én ünnepelte 90. születésnapját. Anti bácsi szintén Törökbálinton élő húgával együtt fogadta a köszöntésére érkezett vendégeket. Örömmel vette át Elek Sándor polgármestertől a két oklevelet, amelyben Törökbálint Önkormányzata, valamint Orbán Viktor miniszterelnök köszöntötték az ünnepeltet. Egy ilyen kerek évforduló mindig jó alkalom arra, hogy az ember visszatekintsen. Tóni bácsinak pedig bőven van mit mesélnie. 1944-ben, húsz évesen sorozták be a katonának. A háborút átvészelve, 1945-ben szabadult a fogságból, és ebben az évben, november 2.-án szerencsésen haza is ért. Még a háború előtt a törökbálinti Tüdőszanatóriumban dolgozott rövidebb ideig. Hazatérve a Budai Fonógyárban helyezkedett el, és itt dolgozott egészen a harminc évvel ezelőtt bekövetkezett nyugdíjazásáig. Megnősült, és egy gyermeke született, de sajnos felesége és fia is korán elhunytak.  Ennek ellenére Tóni bácsi igazi pozitív személyiség. Máig igen aktív életet él. Örömmel vesz részt a sváb közösség közös rendezvényein, és nyáron alkalmanként még a budai strandokra is ellátogat. Sok sportot néz a tv-ben. Kedvence a foci és az Újpest csapata, de szívesen nézi a vízilabdát is. Még sok élvezettel végigszurkolt focimeccset kíván szeretettel a Kerthelység szerkesztősége.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!