Kerthelység

2014. dec 26.

Eugenia von Hohenzollern hercegnő látogatása a Zöld Sziget Állatmenhelyen

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

November 11.-én Elek Sándor polgármester fogadta a Tierherberge Donzdorf vezetőjét Michael Janovichot, Eugenia von Hohenzollern Hercegnőt, mint a Donzdorfi Állatmenhely védnökét, illetve Liane Schenkelberget a Zöldsziget Állatvédő Baráti Kör Elnökét.
Mint arról korábban hírt adtunk, a Zöld Sziget Állatvédő Baráti Kör által üzemeletetett állatmenhely, amely Budaörs és Törökbálint határán, közvetlenül a gyepmesteri telep mellett található, évek óta kapcsolatban áll a németországi intézménnyel. Hohenzollern hercegnő, és Janovich úr most azzal a szándékkal keresték fel a polgármestert, hogy tájékoztassák a telepen folyó munkáról, és segítségét kérjék egy tervezett új állatmenhely megvalósításában. A Donzdorfi Állatmenhely, illetve patrónusai évek óta segítik a törökbálinti szervezetet. Többek között minden hónapban egy tonna kutyaeledelt biztosítanak a telep lakóinak, és különféle állatgondozási kellékeket is adományoztak, valamint segítenek az állatok új gazdánál való elhelyezésében is. Több kutya Németországban talált gazdára.
Az állatmenhely dolgozói Kincses Imre telepvezető irányításával mindent megtesznek, hogy az állatok minél barátságosabb körülmények között élhessenek, de a menhely így is túlzsúfolt, és a nagylelkű támogatók adományi ellenére anyagi nehézségekkel küzd. A legjobb, és végleges megoldást nyújtó lehetőséget egy új menhely megépítése jelentené. Eugenia von Hohenzollern hercegnő kifejezte szándékát, hogy amennyiben az Önkormányzat vállalja egy erre alkalmas terület biztosítását, úgy a donzdorfi partner teljes egészében megépíti, és felszereli az új épületet, rövidtávú támogatásként pedig anyagi segítséget kért a menhely számára.
Elek Sándor polgármester úr elmondta, hogy Törökbálint lakosai mindig is fontosnak tartották az állatokról való gondoskodást. Ígéretet tett, hogy az Önkormányzat záros határidőn belül megvizsgálja mind az anyagi támogatás, mind pedig az alkalmas terület biztosításának lehetőségét.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!