Kerthelység

2014. dec 26.

Élni kell a bizalommal

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Földvári László frissen megválasztott alpolgármester úrral beszélgettünk a választások után, és az aktualitások mellett egy rövid összefoglalót is kértünk Tőle az elmúlt időszakról, valamint a távlati célokról.
Eseménydús időszakon vagyunk túl, és a helyi Fidesz sikerrel vette a megmérettetést. Beszélne kicsit erről?
Mondhatjuk így is. Először is, és idén immár harmadik alkalommal: köszönöm, köszönjük a bizalmat és támogatást! Magánemberként nagyon örülök, hogy véget ért a kampányidőszak és végre kezdődhet a munka és ezzel talán ezzel a legtöbb törökbálinti is egyetért. Az emberek bizalmat adtak egy megújult csapatnak, akik nem minden áron a hatalmat akarták, hanem mertek kockáztatni, új, fiatal emberekkel indulni.
•   Mit gondolt a helyhatósági választás kampányáról?
Voltak a kampánynak a városhoz méltatlan pillanatai és nagyon bízom benne, hogy nem fogunk többé ilyet tapasztalni. Gondolok itt a plakáttengerre és sok minden másra. Az eredményből világosan látszik, hogy az emberek a változásra szavaztak, és ezzel egyetemben nemet mondtak a gyűlöletkampányra. Törökbálintot a pozitív, konstruktív, építő hozzáállás tudja előrevinni és nem mások alaptalan besározása.
•    Igen, azt hiszem, ezzel mindenki egyetért. Az alakuló ülésen a képviselő-testület 12 tagjából 10 (2 tartózkodás mellett) bizalmat adott Önnek és alpolgármesterré választották. Ez meglehetősen stabil többséget jelent. Minek köszönheti ezt a bizalmat?
Igen, bizalmat kaptam és a bizalommal élni fogok! Én a munkában, tisztességben és hitelességben hiszek. Ezt hozom otthonról, ez alapján éltem eddig is és dolgozni is így szeretnék. Minden erőmmel azon vagyok – képviselőtársaimmal egyetemben – hogy a várost előbbre vigyük. Ebbe fektetem minden energiámat. Az előző kérdésekre válaszolhattam volna úgy is, hogy előre nézek és nem visszafelé. Ez itt is igaz. Történtek a múltban hibás döntések, de nem állhatunk le ezeknél, nem mutogathatunk mindig vissza. Időpocsékolás és időből sajnos mindig kevés van. Haladni kell előre és a város érdekét szolgáló döntéseinkkel példát mutatni. Ez a mi felelősségünk.
•    Az üzleti szférából jön, az önkormányzat világa kicsit más. Hogyan tud ehhez alkalmazkodni?
Őszintén? Nehezen. Hozzá vagyok szokva a pörgős élethez, gyors döntésekhez és valóban a bürokráciától nem mentes önkormányzat világa nem mindig tetszik. Viszont az utóbbi két évben az Egyesült Nemzetek Szervezeténél dolgoztam, ami valahol a kettő között van. Elek Sándor polgármester úrnak is üzleti szemlélete van, ugyanakkor évtizedes tapasztalata a hivatali életben. Ez sokszor hasznos, eddig jól tudunk együtt dolgozni, jól megértjük egymást. Évtizedes falakat kell ledöntenünk a város érdekében és ebben maximálisan számíthatunk egymásra. Úgy gondolom, hogy az emberek tőlünk hiteles, ügyfélközpontú városvezetést várnak és ehhez jól jön az üzleti szemlélet.
•    Mire számíthatunk, ha már a döntések kerültek szóba?
A jó gazda gondosságával igyekszünk gazdálkodni. Sokszor nehéz megértenem a kötelezően előírt pályáztatásokat, terveztetéseket, de ezek sajnos kötelező elemek egy-egy döntésnél, beruházásnál. Arra mindenképpen figyelni fogunk, hogy ne legyenek felesleges kiadások ezen a téren. Ésszerű megoldásokat keresünk olyan költségelemek megszűntetésére, amikre eddig senki nem figyelt. Jövőre rendbe tesszük a költségvetést úgy, hogy mellette figyelünk az ígéreteinkre is. Vannak még a múltból áthozott dolgok, amiket mielőbb le szeretnénk zárni és utána új lappal indíthatunk. Senki ne várjon három hónap alatt radikális változást. Folyamatosan haladunk, de a legfontosabb, hogy addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér. A beruházásoknál kiemelten fontos szempontjaink a megújuló energia használata, a beruházások átgondolt kivitelezése. Ezen felül munkánk során valós hangsúlyt fektetünk a lakossági észrevételekre és lehetőség szerint figyelembe vesszük őket.
•    Sok sikert és erőt kívánok a munkához!

K. F.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!