Kerthelység

2014. dec 26.

Gasztroklub – avagy Törökbálinti Ínyencgyülekezet

Írta: admin Kategória: • Egészségünkre

„A Gasztronómia minden fertályáról és fortélyáról….”

Év eleje óta, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház állandó, kihelyezett helyszínen, a Saláta Sára Vendéglőben tartja a havonként megrendezésre kerülő, Gasztronómiai Klubdélutánokat.

A főzni szerető, vagy éppen tanulni vágyó, új ízekre nyitott, kulisszatitkok iránt érdeklődő, gasztro-hagyományokat ápoló, finom borokat örömmel szürcsölgető kis csapat, havonként találkozik, hogy összevesse ínyenc ismereteit.
A családias hangulatú Saláta Sára vendéglő tavaly nyáron nyitotta meg kapuit, a Tópark bejáratánál álló Oekotel Hotel földszintjén. A Törökbálinti-tóra néző, hangulatos kisétterem különterme ideális helyszíne a rendezvénynek. Alkalmanként, a fogásokhoz illeszkedő, mobil konyha kerül kialakításra, ahol a résztvevők együtt aprítanak, dagasztanak, kutyulgatnak, főzőcskéznek. Az aktuális tematika szerint összerendezett menüsort, egy meghívott szakmabéli vendég jelenlétével keltik életre, majd fogyasszák el közösen az egybegyűltek. Volt már napirenden a házi szárnyasok feldolgozása; a tészta és kenyérkonyha; egy kecske-, és tehénsajtos nagyböjti vacsora; bográcsban és üstben készített ételsor, és nem utolsó sorban Saláta Sára salátái, öntetekkel, grill húsokkal…
Egy-egy rendezvény, valamely hagyományhoz kapcsolódóan, nagyobb hangsúlyt kap. Ilyenkor a GASZTROKLUB kibővül, és TÖRÖKBÁLINTI ÍNYENCGYÜLEKEZET lesz belőle! Ilyen családi nap volt a Disznótor, vagy a Márton napi Libanap Az érdeklődőknek ezen alkalmakkor nincs igazán más dolguk, mint jó hangulatban élvezni a finom falatokat… A szervezők rendszerint készülnek ingyenes gyerekprogramokkal, élőzenével, és valami kis meglepetéssel –legutóbb például lehetett lovagolni és kis szamarat, nyuszit simogatni…
A legközelebbi rendezvény a december 6-ai, „Mikulás Jön!” lesz, mikor is lovas hintón látogat el a gyerekekhez a Mikulás. Ezen a szombaton gyerek kézműves sarok, sült sütőtök, sült gesztenye, forralt bor és igazi téli egytálételek, finomságok várják majd az érdeklődőket.
A december 31-ei, Családi Szilveszter, délelőtti rendezvénybe szintén bekapcsolódik a Gasztroklub; és a Művelődési ház udvarára kitelepülve, szerencse hozó lencseételekkel várja majd az arra látogatókat.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!