Kerthelység

2014. nov 05.

II. Wölbling Antal Labdarúgó Emléktorna

Írta: admin Kategória: SPORT

Bensőséges s minden bizonnyal immár hagyományteremtő alkalommal rendezték meg Törökbálinton a Wölbling Antal Labdarúgó Emléktornát. Az ifjúsági csapatokat megmozgató sporteseményen részt vett – a családtagok mellett – Solti Ferenc, a TTC elnöke, Zima Flórián a Labdarúgó Szakosztály vezetője és Hajdu Ferenc alpolgármester, a torna fővédnöke.
Hajdu Ferenc köszöntőjében a sport, a labdarúgás szépségeiről, közösségformáló- és nevelő  hatásairól beszélt, személyes élményeket elevenített fel Wölbling Antalról, akit emberségéért, sportszeretetéért, áldozatkészségéért nagyon tisztelt. Az Emléktorna alkalmából a képünkön látható kupát adományozta az egyesületnek.
Wölbling Antalról a legszebben, legemlékezetesebben leánya, Lipőkné Wölbling Márta szólt. Az ő gondolatait idézzük:
„Édesapám 1937 márciusában született, és 2012 júniusában, életének 75. évében hunyt el. Sok barátja, „haverja”, svábrokonsága volt, itthon és a határon túl. Igyekezett mindenkivel bensőséges, jó kapcsolatot ápolni.
Az egész családja Törökbálinton élt, egészen a kitelepítésig, akkor teljesen szétszakadt a nagy család. A nagyszüleim viszont itt maradtak, mivel a nagyapám akkor még nem érkezett vissza az orosz hadifogságból.
Nagyapám volt az első számú fuvaros a II. Világháború után Törökbálinton, és az apukámat már kiskamasz korában (11 éves volt) befogta maga mellé dolgozni. Később kereskedelmi iskolákat végzett, bár sosem volt egy éldiák, így mindig nagyon büszke volt az unokáira, akik nagyon jól tanultak.
Azok voltak a kedvenc telefonbeszélgetéseink, amikor este végre hazaértem, ő felhívott, és így kezdte:
– Te, ezek már megint egész délután tanultak!
Nekem ilyenek jutnak az eszembe róla, de azt hiszem, hogy bennem még nagyon erős a gyász.”



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!