Kerthelység

2014. nov 05.

ELKEZDŐDÖTT A FOCISZEZON

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Elindult a 2014/15-ös futball szezon. Törökbálint elsőszámú csapata, a TTC idén is a megyei bajnokság első osztályában keresi kihívóit. Zima Flóriánnal, a szakosztály elnökével az elmúlt időszakról, a fiatalokról és a csapat idei lehetőségeiről beszélgettünk.

A tavalyi szezonban a hetedik helyen végzett a csapat a Pest megyei bajnokság első osztályában. Meg vagytok elégedve az eredménnyel, ez volt a reális helyezés?
Lényegében ez volt az elvárás a csapattal szemben. Ez a helyezés biztosította azt, hogy a csapat ebben az évben is a megye első osztályában versenyezhessen. Az eredmény fényében igazoltunk játékosokat, hiszen továbbra is az a célunk, hogy minél több helyi játékos szerepeljen a csapatban. A felkészülési mérkőzéseinken igyekeztünk a fiataloknak is lehetőséget adni, mellyel többen éltek is. Név szerint kiemelném Lipők Benjámint, Auer Marcellt és Fazekas Pétert, akik az edzőmérkőzéseken kezdőként is a pályára léptek.  Abból az okból, hogy ők és a többi fiatal, minél felkészültebbek lehessenek, a korábbi U21-es csapatból és a jelenlegi felnőtt csapatból kimaradó játékosokból alapítottunk egy TTC II elnevezésű csapatot, amely jelenleg a megye III-ban játszik. Az ottani játékkal ezek a fiatalok hozzászoknak a felnőtt meccsek hangulatához és ez által pár év múlva az első számú csapat meghatározó játékosai lehetnek.
A TTC II-es csapat létrejötte régi álom, vagy egy gyors döntésből született?
Már régóta tervezzük a csapat létrehozását, de meg kellett várni, hogy az U21-es csapat játékosai „kiöregedjenek”
De azért továbbra is van U21-es csapat, ugye?
Természetesen. A korábbi U17-esekből álló U21-es csapatunk jelenleg a megyei bajnokságban játszik. Ezenkívül van egy 22 fős U15-ös csapatunk és egy húsz fős U14-es csapatunk. A Bozsik-programban, pedig a partnerünkkel, a Törökbálinti Focisuli Egyesülettel indulunk. Utánpótlás-csapatainkba továbbra is folyamatosan várjuk a fiatalokat. Nem tartunk toborzót, hanem, aki szeretne csatlakozni hozzánk, az nyugodtan jöjjön le edzéseinkre.
Nyáron több törökbálinti játékos is érkezett a csapathoz, többek között Zimon Gábor, aki az NB III-as ESMTK-tól jött vissza.
Ez is annak a koncepciónak a része, hogy a csapatban minél több, helyi illetőségű játékos játsszon. Ennek értelmében kötöttünk egy együttműködést Budaörssel, amelynek köszönhetően több, a Budaörsben játszó törökbálinti jött át hozzánk.
Mik a tervek erre a bajnokságra. Gondolom, jó lenne egy osztállyal feljebb kerülni.
Cél, hogy az első öt csapat közé kerüljön. Igaz, hogy a rajtnál kicsit beragadtunk, az első három mérkőzésünket elveszítettük, utána pedig egy győzelmet és egy döntetlent szereztünk, de alakul a csapat, nemsokára az eredmények is jönni fognak.
Mi lehet az oka a kezdeti gyenge játéknak?
Sajnos sérülések miatt nem mindegyik játékos tud még a rendelkezésre állni, ettől függetlenül a bajnokság első fordulójában a jelenleg száz százalékos Érd csapatával elég sokáig partiban voltunk. Sajnos a rajt sikertelensége rányomta a bélyegét a következő mérkőzésekre, de kezdünk magunkra találni.
Nemrég két olyan esemény is lezajlott a csapat háza táján, mely inkább az íróasztalok mögött zajlottak. Az egyik egy szakmai konzultáció volt. Ez miről szólt pontosan?
Bekő Balázzsal és Németh Antallal volt egy konzultációnk a jegyzőnő felkérésére. Azt vizsgálták, hogy Törökbálinton hány utánpótlás-nevelő csapatra van szükség. Az eredmény az lett, hogy 13 éves korig lehet két utánpótlás csapat is, de utána egy csapatnak érdemes a focistákkal foglalkoznia. Véleményünk szerint ennek a csapatnak a TTC-nek kell lennie, hiszen itt van meg a szakmai háttér és a szakmai múlt.
A másik esemény, hogy idén szeptembertől már nem működik a Harmatcsepp óvoda a klubház felső szintjén. Neked ez nagy fájdalmad volt, hogy nem használhatjátok azt a teret. Úgy néz ki, hogy végre ez is megoldódik.
Nagy valószínűség szerint a szeptemberi testületi ülésen visszakapjuk ezt a helyet. Szeretnénk, ha ezt a teret klubteremként tudnánk működtetni, ahol le tudunk ülni a meccseket kielemezni, szülői értekezletet tudunk tartani vagy akár csak sakkozni, kártyázni tudunk. Tervünk, hogy a társasági adóból az emelet egy részét edzőteremmé alakítanánk át, spinning bicikliket, erősítőgépeket szeretnénk vásárolni. Ezzel pénzt is tudnánk spórolni, hiszen jelenleg a Sportközpontban tartjuk az ilyen jellegű edzéseinket, ami elég nagy összeg. Ezen kívül meg kell említeni, hogy nyertünk 7 millió forintot az MLSZ-től infrastrukturális beruházásra, mely azt jelentené, hogy ezt a klub épületet 30 százalékos önrésszel fel tudnánk újítani. Mivel a tulajdonos az önkormányzat, az ő döntésükre várunk, hogy megkapjuk-e az önrészt.
Ezenkívül továbbra is napirenden vannak a pályagondok, hiszen helyben nem sok lehetőség van edzést tartani.
Annyi változás történt az elmúlt évekhez képest, hogy a pálya fölötti betonos pályát műfüvessé tudtuk varázsolni. Ezen kívül a salakos pályát és a centerpályát használjuk, de az utóbbit ritkábban, hiszen arra vigyáznunk kell, hogy a bajnoki mérkőzéseken jó állapotban legyen.  Tavaly használtuk még a Sportközpontnál lévő műfüves pályát is, de az is bérleti díjas, így az sem a legjobb megoldás. Nagy segítség lenne, ha a jelenlegi salakos pályát is át tudnánk alakítani műfüves pályává.
•    Rebesgetik, hogy a Sportközpont melletti területen rendes, nagypályás „focistadion” épül, lelátóval, kiszolgáló egységekkel. Arról már beszéltetek a vezetőkkel?
Úgy gondolom, hogy mindenképpen használhatnánk a pályát, de véleményem szerint úgy, ahogy a csapat múltjának, úgy a csapat jövőjének is az Alsóerdősor utcához kell kötődnie. Az viszont bizonyos, hogy a parkírozási gondokat meg kell oldani.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!