Kerthelység

2014. aug 22.

Törökbáintra települt a PMKIK

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Beszélgetés Dr Kupcsok Lajossal, a  Pest megyei kereskedelmi és iparkamara (PMKIK) főtitkárával, a törökbálintra települt  PMKIK és egyben Magyar–Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ tevékenységével, céljaival kapcsolatban.
Idén tavasszal Magyar–Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ létesült Törökbálinton, ezt mégis kevesen tudják még.
A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara és Dunaszerdahely városa sikeres magyar-szlovák területi együttműködési program közös pályázatának eredményeként 2014 áprilisában Magyar–Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ létesült Törökbálinton.
A PMKIK törökbálinti központja 2300 m2 összterületű irodával, konferenciateremmel és változó befogadóképességű tárgyalókkal várja a magyar és a szlovák vállalkozókat. Az épületben kialakított terek magas színvonalú rendezvények szervezését és lebonyolítását teszik lehetővé.
A központ célja a határmenti térség gazdasági versenyképességének erősítése, a globális gazdasági válság negatív hatásainak csökkentése a közös gazdasági környezet és kulturális gyökerek előnyeiből származó potenciálok kiaknázásával, valamint a határ mindkét oldalán működő mikro-, kis-  és középvállalkozások napi működésének támogatása, kooperáción alapuló fejlődési pályájuk megalapozása.
•    Mit nyerhet Törökbálint a PMKIK és egyben a Magyar–Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ helybe településével ?
A törökbálinti kis- és középvállalkozások földrajzilag is lépéselőnyben vannak. A kamara a jövőben kiemelten fontosnak tartja az olyan rendezvények megszervezését is, ahol a vállalkozói körök, klubok  hasznos üzleti tudnivalókat igényes kulturális programokkal kombinálva kínálnak a vállalkozóknak. A pályázati lehetőségek kiaknázásában komoly segítséget jelent a PMKIK tevékenysége, ahol nem csak az EU-s pályázatokról van szó, hanem az ország által elkülönített forrással támogatott tevékenységekről is.
A törökbálinti vállalkozások számíthatnak a központ segítségére a szlovák-magyar export élénkítésében, üzleti partner keresésben. Helyhez kötött kisebb vállalkozásoknak a vállalkozásfejlesztési pályázatok szervezésében tudunk támogatást nyújtani. Fontos fenntartani a fejlődést, mert csak így őrizhetik meg a versenyképességüket a piacon. Azt gondolom, hogy tevékenységünk a jövőben nagyban hozzá fog járulni a vállalkozások fejlesztésén keresztül a város fejlődéséhez is. A jövőbeli városvezetéssel együtt kívánunk működni és célzottan segíteni a kis- és középvállalkozásokat. Ez nem csak Törökbálintra igaz, hanem Érd és vidéke térségére is. Keressenek minket bátran, jöjjenek el rendezvényeinkre, iratkozzanak fel hírlevelünkre és használják ki a lehetőségeket!

Kerthelység



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!