Kerthelység

2014. máj 20.

Krakkóba készül a Cantabile kórus

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Húsvét után egy héttel – április 25 és 28 között – két templomi hangversenyt fog adni a Törökbálinti Cantabile Kórus Krakkóban.

Azt gondolom sejti a kedves olvasó, hogy mit jelent a mélyen hívő lengyeleknél a II. János Pál pápa által alapított Irgalmasság Bazilikában énekelni, abban a templomban, ahol a pápa szentté avatási ünnepségét is tartják. Külön öröm és csoda számunkra, hogy magyar kórus énekelhet a misén, ugyanis rengeteg kórus jelentkezett az alkalomra, szinte mindenki ott akart fellépni.
A Bazilikába csak megfelelő kórusokat terveznek erre a napra, ezért a jelentkezőknek kötelező volt bemutatkozni. A fellépő művészeket a Bazilika orgonaművésze és az ünnepséget szervező pap választotta ki. Ezek a bírák nem elfogultak, igazságos döntés született.
Mi pozitív visszajelzést kaptunk! A Cantabile április 27-én az Irgalmasság Bazilikában énekel, azon a napon, amikor Rómában II. János Pált Ferenc pápa szentté avatja. A misén, amelyet a lengyel televízió élőben közvetít, többezer hívő lesz jelen.
Szorgalmasan, lélekben áhítattal és boldogan készülünk kóruslétünk egyik legjelentősebb zenei és egyházi ünnepére.
Vékey Marianna



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!