Kerthelység

2014. máj 20.

Országos döntőt nyert a 6.a osztály

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Február 27-én az Európa Ponton, az Európai Unió magyarországi képviseletén jártunk, amely a Millenárison kapott helyet. Osztályunkat a döntő vetélkedőn egy 4 fős csapat képviselte (Hujber Alíz, Juhász Dalma, Somogyi Viktor, Szabó Gergő), akik bátran állták a sarat 8. osztályos ellenfeleikkel szemben, és nyerték meg a végső fordulót.

Sokan kérdezhetitek, hogyan jutottak el idáig? Lássuk! 2014. fontos évforduló Magyarország uniós történetében. 10 éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz, 5 éve vagyunk a schengeni övezet tagja, és az idén választások éve van az Európai Parlamentben.
Német Nóra tanárnőnkkel úgy gondoltuk, foglalkoznunk kell az Európai Unió történetével, intézményeivel, jobban meg kell ismernünk a tagállamokat. Az osztályfőnöki órák keretében kezdtük meg az ismerkedést, majd beneveztünk a versenyre. Januárban részt vettünk egy EU-órán, amelynek záró tesztjét olyan sikerrel oldottuk meg, hogy Keszler Márton igazgató úr néhány héttel később levelet kapott a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézettől, hogy osztályunk a döntő fordulóba került a versengésben. Izgatottan készültünk a végső fordulóra, hiszen a fődíj nem volt kevesebb, mint egy 100 000 forint értékű csapatépítő kirándulás egy kalandparkba. Frontcsapatunk szünet nélkül magolt, míg az osztály többi tagja előkészítette a beugró feladatokat. Nem is tudom, mire mentünk volna Bernáth Marcell, Werner Vivien, Budai Anna vagy Szalai Lili fáradságot nem ismerő segítsége nélkül.
Sokan támogattak minket a felkészülésben. Külön köszönetet szeretnénk mondani Medve Kata és Devecsai Andrea tanárnőknek, akik tanácsaikkal segítettek minket közelebb a célhoz. Hittük, hogy sikerülhet! Hittük, hogy ifjú csapatunk kiállhatja a próbát az idősebbekkel szemben is! Hittük, hogy közösen elérhetjük azt, amiről korábban csak álmodni mertünk. Ígérjük, a kirándulásról is mesélünk nektek!
BMÁKI 6.a naplójából



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!