Kerthelység

2014. máj 20.

Előttünk a tavaszi szezon

Írta: admin Kategória: SPORT

Túl vannak a téli felkészülésen a Törökbálinti Torna Club Labdarúgó szakosztályainak csapatai. Egyes korosztályokban már a bajnokság is elkezdődött, de van ahol csak lapzártánkkor kezdik el a labda kergetését.

A 2013-2014-es szezonban jelentősen megváltozott, átalakult a felnőtt Megyei első osztály mezőnye. A bajnokságok átszervezésével a TTC jóval erősebb csoportban kezdte meg szereplését, ahol az 1-8. hely valamelyikének megszerzését tűzték ki célul. A bajnokságban 4-5 kiemelkedő képességű együttes (Vác, Érd, Vecsés, Biatorbágy) van és mögöttük is jópár hasonló erősségű gárda található.
Az őszi szezont a csapat a 7. helyen zárta az előzetes várakozásnak megfelelően. A nyolc hetes téli felkészülést a csapat január közepén kezdte el. Jó hír, hogy felépült sérüléséből Heller Máté és több törökbálinti, az U21-es csapatban szereplő fiatal (Lipők, Beringer, Auer, Orbán P.) a felnőtt csapattal kezdte meg a felkészülést. A téli időszakban nagyrészt az elképzelt munkát tudták elvégezni, valamint 9 edzőmérkőzést is játszottak. Az erőviszonyokat tekintve továbbra is az első nyolcba való bekerülés a reális cél, ami biztos tagságot jelentene jövőre is ebben az osztályban. A tavasszal eddig lejátszott 3 mérkőzésen 4 pontot szerzett csapatunk, és ezzel továbbra is a 7. helyen állnak a bajnoki tabellán.
Az U21-es csapat bajnoksága még e cikk írása után kezdődik el. Az alapozásuk sajnos a sok váratlan sérülés és betegség miatt nem a legjobban alakult, csak három hétig tudtak megfelelő létszámmal edzeni. Létszámban nem változott, de két új játékossal bővült a keret, viszont az őszi csapatból hárman már a felnőtt csapattal alapoztak, és már be is mutatkoztak a felnőtt bajnokságban. Nagyon kemény bajnokság vár rájuk, de remélik, hogy úgy, mint ősszel, tavasszal is eredményesek lesznek.
U17 csapat felkészülése sajnos elég döcö­gősen indult, ugyanis rengeteg játékos eligazolt és ezért szinte egy teljesen új csapatot kellett megszervezni. Mivel az elején még létszámproblémájuk is volt, elég kevés felkészülési mérkőzést tudta játszani. A végére azért összeállt egy mag, akikre lehet számítani és talán fizikálisan is rendben lesz a csapat. Bíznak az őszinél sikeresebb szereplésben.
Az U13-14-es csapat nagyon jó edzési lehetőséget kapott a Bálint Márton Általános Iskola új kis műfüves focipályáján. A jó hangulatú és tartalmas edzéseknek köszönhetően, létszámban hétről hétre növekszenek.

A csapatokba továbbra is várják a focizni vágyó fiatalokat! Edzéseink: kedd-szerda-péntek 15.30-17.00 az új Bálint Márton Általános Iskolában. Lipők András edző elérhetősége: 06/30/9914-328. A gyakorlati mellett az elméleti „oktatás” sem maradt el téli felkészülés alatt, ugyanis a december közepén a TTC utánpótlás-partnere, a Magyar Futball Akadémia, Martz János, technikai igazgató vezetésével elméleti továbbképzést tartott a TTC korosztályos csapatainak edzőinek.
A TTC honlapja: www.torokbalintitc.com
A TTC facebook oldala: www.facebook.com/ttc.labdarugas



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!