Kerthelység

2014. máj 09.

Tájékoztató a lomtalanítás rendjéről

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Tisztelt Törökbálinti Ingatlan-tulajdonosok és használók!

2014. május 1-től – a törvényi előírások módosulása miatt - megváltoztak a lomtalanítás szabályai településünkön.
Ezentúl a kommunális hulladékszállítással megbízott közszolgáltató évente egy alkalommal közvetlenül a háztól szállítja el a lomokat (házhoz menő lomtalanítás). A szolgáltatást október 31-ig lehet igénybe venni.
E szolgáltatásért külön díjat nem kell fizetni, de csak azok vehetik igénybe, akiknek nincs szemétszállítási díjhátralékuk.
Az elszállításra legalább 7 nappal korábban egyeztetett időpontban kerül sor. Az időpont egyeztetést az ingatlan-tulajdonos (használó) az alábbi elérhetőségek valamelyikén kérheti:
Postacím: 2454 Adony, Dózsa Gy. u 64.
Telefon/fax: +36-25/504-520
email cím: info@deszolg.hu
A házhoz menő lomtalanításhoz a kisebb méretű anyagokat be kell zsákolni, vagy kötegelni a szétszóródás megakadályozása és a könnyebb rakodás érdekében.
A hulladékot az elszállításig az ingatlanon kell tartani, a közterületre tilos kihelyezni.
Nem tartozik a lomtalanítás körébe a(z) gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék, egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék, elektromos és elektronikai készülék, veszélyes hulladék, gumiabroncs, heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói, vállalkozói tevékenységből származó hulladék.
Felhívom a figyelmet arra, hogy a lomhulladék elszállítására kizárólag a ingatlan-tulajdonosok és használók tarthatnak igényt.
A házhoz menő lomtalanítás szabályait a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló, 13/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 44/2013. (XII. 16.) önkormányzati rendelet állapítja meg. A rendelet elolvasható a hivatalos honlapon: www.torokbalint.hu (képviselő-testület/rendeletek).
A közszolgáltató a lomtalanítás igénybevételének feltételeiről írásban közvetlenül is értesíti a lakosságot.

Törökbálint, 2014. május 8.

Kailinger Ildikó, jegyző



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!