Kerthelység

2014. márc 26.

A felszíni közlekedés megváltozása az M4 indulása miatt (frissítve!)

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Bár a 4-es metrót a tervek szerint péntek déltől használhatják az utasok a felszíni közlekedés csak másnap, a szombati üzemkezdettől változik meg - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Röviden összefoglaljuk, hogyan érinti ez Törökbálintot:
- A 272-es útvonalát meghosszabbítjuk a Kosztolányi Dezső térről a Bartók Béla úton át a Móricz Zsigmond körtér M végállomásig. Felszállóhelye a Villányi úton található, innen a Fadrusz utcán át tér vissza a Bartók Béla útra.

- A 172E járat a jövőben 172-es számjelzéssel közlekedik, útvonalát a fővárosi szakaszon az M4-es metró gyors elérése érdekében a Kelenföld vasútállomás M végállomásig rövidítjük. Közlekedése egyebekben nem változik.

- 140-es busz Törökbálint, bevásárlóközponttól Budaörsön keresztül Budapesten az Alkotás utcán át a Széll Kálmán tér M végállomásig közlekedik, felszállóhelye a Várfok utcában található. A Budaörsi lakótelep és a Széll Kálmán tér M között a 140A betétjárat egészíti ki, mely Budaörsön a Baross utca – Bretzfeld utca útvonalon közlekedik. A 140A járat csak munkanapokon csúcsidőszakban közlekedik, a napközbeni és hétvégi közlekedéséről az igények alapján a későbbiekben dönt a BKK. Egyéb időszakban Törökbálint és a Budaörsi lakótelep között a 140B jelzésű járatok közlekednek a 140-essel nagyrészt azonos útvonalon.
A 140-es járat munkanapokon óránként indul, a 140A vele összehangolt menetrend szerint közlekedik csak csúcsidőszakban, a két járat együttes sűrűsége reggel 10, délután 15 perc. A 140B hétvégén óránként indul. A 140i járat beleolvad az új útvonalon közlekedő 140-es buszba.

- A 188E járat a Budaörsi Ipari és Technológiai Park és a Móricz Zsigmond körtér M végállomás között változatlanul, munkanapokon csúcsidőszakban 30 percenként közlekedik.
Hétköznap reggel a 15 perces közös kínálatot Budaörs felől a 40E járattal közösen biztosítja a 188E. A 40E busz azonban csak Kelenföld vasútállomás M-ig közlekedik, míg a 188E továbbmegy a Móricz Zsigmond körtér M-re – a metróállomáshoz nem tér be, azonban a Sasadi útnál megáll mindkét irányban. A két járat közül hétköznap délutáni órákban csak a 188E közlekedik félóránként, a 40E nem.
Törökugrató térségéből a 88-as busz útvonalának módosításával minden nap egész nap átszállásmentes utazást kínálunk Budapest XI. kerülete felé: a 88-as a továbbiakban Törökbálintról Budaörsön át Kelenföld vasútállomás M érintésével a Móricz Zsigmond körtér M végállomásig közlekedik változatlan járatsűrűséggel.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!