Kerthelység

2014. márc 14.

Gyermeke önbizalom-építő év elé néz, ha Ön is úgy akarja!

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK| • Egészségünkre

Ha megkérdeznénk a siker kovácsait, akkor biztosan említenék az önbizalom és magabiztosság szavakat.  Az Ön gyermekének is szüksége lesz ezekre az életben való boldoguláshoz. Ezen fontos tulajdonságok sokszor valahol egészen máshol alakulnak ki, mint gondolná.
Olvassa el, mit tehet gyermeke érdekében, hogy később talpraesett ifjú felnőttként kezdhesse meg önálló életét!

Emlékszik még a Tüskevárra és Tutajos felejthetetlen kalandjaira?
Tutajos kalandjait az idők patinája konzerválja mindazok számára, akik az új évezredben veszik kezükbe ezt a gyönyörű regényt. Manapság azonban azt látjuk, hogy általában családi körben tervezik az időtöltést. Már év elején érdemes összedugni fejünket, hogy olyan célpontot válasszunk, ami megfelelhet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Utazási iroda? A nagymama? Talán egy jobb szálloda medencékkel és lovas programmal, állatsimogatóval? Vagy akár egy nyári tábor?

Tutajos példája követendő!
A nyári programok tervezésénél érdemes figyelemmel lenni arra, hogy bizony jót tehetünk gyermekünknek, ha kicsit magára hagyjuk. Félretéve természetes féltésünket legalább egy hétre engedjük idegen környezetbe, ami erősíti alkalmazkodását. A Tutajos féle kalandoknak ma is meg van a helye, de érdemes mindezt egy új környezetben próbára tenni.
A mai gyerektáborok előnye éppen az, ami egész évben hiányzik: az ismeretlen kalandok kihívása, új barátok, új környezet megismerése. Ha megenged csemetéjének egy próbát, annak megnövekedett önbizalom, rugalmas alkalmazkodó képesség, szikrázó játékszellem lesz a jutalma. Nem beszélve, hogy a gyermekkorban kialakuló „örök” barátságok kiváló kapcsolati tőke magjai lehetnek.

Tutajost őszre mintha kicserélték volna!
Egy gyerektábor edzi, pallérozza gyermeke magabiztosságát. Igazi kaland egy ilyen táborban élni! Új, korábban nem próbált sportokban mérheti meg magát, körbe bringázhatja a Balatont vagy akár megtanulhat úszni egyetlen hét alatt.
Az állóképesség és önbizalom építésével, az iskolai hónapok alatt is profitálhat. Magabiztossá válik, a régebben félénk személyiség megerősödik. A gyerektábor feladatai és a játékos kihívások erősíthetik céltudatát, így akár a mateklecke is jobban megy majd szeptembertől.

A gyerektábor nem iskolai kirándulás!
Noha az iskolák is szerveznek hasonló nyári táborokat, nem érdemes összekeverni a kettőt. Az iskolai táborokba többnyire ismerős gyermekek mennek, a jól ismert pedagógusok társaságában. A tanárok lazábban, pihenésként fogják fel ezeket a napokat, amikor ők is ejtőzhetnek verge és igazuk is van…
A gyerektáborok szervezői viszont erre szakosodott vállalkozások, akiknek profilja pontosan a gyerekek nyári szabadidejének hasznos tartalommal való megtöltése… Ezekben a táborokban szakedzők és pedagógusok, speciális rendezvényszervezéshez értő vállalkozók veszik kézbe a gyerekeket, és a lelküket teszik ki azért, hogy gyermekének mozgásigénye és tudásvágya maradéktalanul ki legyen elégítve.

Ha megengedi, hogy gyermeke pár napot a családi körön kívül töltsön olyan szakemberek felügyelete mellet, akik kimondottan és akár egyénre szabottan a sport és szabadidő hasznos eltöltésével foglalkoznak, azzal hihetetlenül jót tesz neki. Ha elengedi egy ilyen táborba, azzal gyermeke klassz, önbizalom építő év elé néz majd. Új kalandok várják, amelyekre egész életében emlékezni fog. Engedje meg neki!

Owolabi Gabriella
úszóedző
Happy Summer Nyári Gyerektábor



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!