Kerthelység

2014. márc 14.

Rogán Antal előadása a Munkácsy Mihály Művelődési Házban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Hogyan tovább rezsicsökkentés?

Január 28-án este, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház zsúfolásig megtelt nagytermében tartotta meg a FIDESZ és a KDNP törökbálinti alapszervezete a rezsifórumot. A rendezvényt Dr. Aradszki András, Pest Megye 1. számú választókörzetének parlamenti képviselője nyitotta meg. Az est előadója Rogán Antal, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője volt, valamint jelen volt a hallgatóság soraiban Érd város polgármestere, T. Mészáros András, és vendéglátóként természetesen Turai István polgármester úr is.
Rogán Antal előadásának első felében összefoglalta azokat az eseményeket, amelyek 2002-től kezdve oda vezettek, hogy az ország 2010-ben tartalékait végleg felélve, kifosztottan és elkeseredetten végül úgy döntött, hogy elege van, és felhatalmazta a FIDESZ-KDNP szövetséget, hogy kormányt alakítson, és kétharmados parlamenti többséggel hozzálásson ahhoz a gyökeres átalakításhoz, amely az ország talpra állását, önállósodását szolgálja.
Aki napi szinten követi a politikai eseményeket, valószínűleg hallott azokról a lépésekről, amelyekről a fórumon Rogán Antal beszélt. De még a legtájékozottabbaknak is megdöbbentő volt végighallgatni így összefoglalva, sorba rendezve, az események összefüggéseire is rávilágítva azt, hogy a szocialista ciklusok kormányai hogyan fizettették meg a magyar családokkal a közmű cégek extraprofitjait. Megdöbbentő tény, hogy a fizetésekhez viszonyítva egész Európában a magyaroknak volt a legmagasabb a rezsiköltsége.
A hallottak miatt érzett szégyent enyhítette azoknak az intézkedéseknek a felsorolása, amit a FIDESZ-KDNP kormány tett az elmúlt három és fél évben. A bankadó bevezetése, a családi adókedvezmény visszaállítása, és végül a rezsicsökkentés csak címszavak, amiket sokszor hallunk, de érdemes rászánni egy kis időt, hogy utána gondoljunk, hogyan is érint ez személy szerint bennünket, hogyan érinti a saját családunkat, saját pénztárcánkat! A kormány elkötelezetten képviseli a magyar emberek, a magyar családok érdekeit. Szüksége van az ország támogatására ahhoz, hogy a az erő pozíciójából tárgyaló, a saját tisztességtelen profitját féltő hatalmaktól megvédje az eddig elért eredményeket, és tovább dolgozzon a terhek igazságosabb elosztásán.
Mint azt Dr. Aradszki András az előadás végén hozzátette, a rezsicsökkentés hatására a törökbálinti polgárok zsebében mintegy 250-300 millió Ft maradt. Mindannyiunk érdeke, hogy az elért eredményeket megvédjük! Ennek a gondolatnak a jegyében kérte a képviselő a jelenlévőket, hogy ha egyetértenek céljaikkal, áprilisban támogassák szavazatukkal a FIDESZ-KDNP szövetséget. Aki pedig többet is szeretne tenni a győzelemért, azt várják a Magyar Csapatba, abba a szervezetben, amely a választási kampányban a FIDESZ-KDNP jelöltjeit segíti.
Az előadás után a hallgatók tették fel kérdéseiket. Szó esett az energiaszolgáltatók által a számlákba beépített, a fogyasztástól nem függő, különleges tételekről. Rogán Antal itt is a közműszolgáltatások közösségi tulajdonba vételében, a számlázási rendszer egyszerűsítésében és egységesítésében látja a megoldást. A kormány már törvényi hátteret is biztosított az energiahordozók fűtőértékének folyamatos ellenőrzésére. Az új rendszerben az Energiahivatalnak jogosultsága lesz az energiaszolgáltatók telephelyein folyamatosan ellenőrizni a szolgáltatás valamint
a szállított energiahordozó minőségét. Kérdésre válaszolva a frakcióvezető elmondta, a szénnel fűtő családoknál segítséget jelenthet, a magyarországi lignit kitermelés újraindítása, amely az árak alakulására is jó hatással lehet.
A fatüzelés olcsóbbá tételével kapcsolatban az erdőbirtokossági rendszer keretében arra ösztökélik az önkormányzatokat, hogy a saját tulajdonukban lévő erdőterületeket meggondoltan, a tarvágásokat elkerülve gondozzák; emellett az előadó felhívta a figyelmet a családsegítő szolgálatokon keresztül igényelhető tűzifa támogatásra, amely Törökbálinton is elérhető.
Az est lezárásaként Rogán Antal megköszönte a törökbálintiaknak, hogy egy hétköznapi estén, munka után, ilyen sokan megtisztelték jelenlétükkel a Rezsicsökkentés Fórumot. Felhívta a figyelmet arra, hogy most lehetőség nyílik befejezni azt, amit a rendszerváltással elkezdtünk, most kell kijavítani azt, amit az elmúlt húsz évben elrontottunk! Ezt a történelmi esélyt nem szabad elszalasztani! Ha minél többen elmegyünk szavazni, és voksunkkal kifejezzük határozott kiállásunkat a FIDESZ-KDNP kormány politikája mellett, esélyünk van rá, hogy az eddig elért eredményeket megvédjük, és Magyarország újra erős, és magabiztos legyen.
Egészen biztos vagyok benne, hogy a legtöbb jelenlévőt nem kellett meggyőzni. Az igazi az lenne, ha a kétkedők, az elkeseredettek, a gyűlölködők is rászánnák egyszer az időt, és őszintén végiggondolnák, mi is történt ezzel az országgal az elmúlt években. Mert ha félretesszük az irigységet, a gyűlöletet, a pesszimizmust, az önsajnálatot, akkor tisztán látszik, hogy a lehetőség most újra a kezünkben van! A változáshoz, fejlődéshez idő kell! Nem csak arról van szó, hogy miből élünk majd az elkövetkező években! Arról döntünk áprilisban, hogy hogyan, milyen országban éljenek majd a gyermekeink és az unokáink! Menjünk el szavazni!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!