Kerthelység

2014. márc 14.

A Törökbálinti Shaolin Kungfu Egyesület évnyitó beszámolója

Írta: admin Kategória: SPORT

Az eredményekben gazdag, sikeres 2013-as év után az egyesület új lendülettel, célokkal áll a 2014-es év elé. A szokásos versenyek, bemutatók és persze rengeteg edzés mellett idén újabb programokkal szeretnénk fűszerezni egyesületünk életét.

Már január első heteiben neki láttunk az új tagok toborzásához a törökbálinti és budaörsi iskolákban. Bemutatónk mindenhol hatalmas sikernek örvendett. Reméljük sok-sok leendő „harcosban” fogant meg
a gondolat, hogy kipróbálja magát egy edzésen nálunk.
A felkészülő megmérettetéseket már januárban elkezdtük, egyesületünk 3 tagja részt vett a „Harcosok klubja” elnevezésű gálán, ahol Molnár Sándor és Monos Viktor kezét magasba emelték és győzelemmel hagyhatták el szorítót, Orsányi Iván pontozással vesztett el egy nagyon kemény és bírói szemmel is megosztó mérkőzést. Csapatunk egy számunkra „idegen” szabályrendszerben a Thai boksz –ban próbálta ki magát sikeresen, reményeink szerint a jövőben is lesz alkalmunk bizonyítani.
Február 2.-án a legfiatalabb tagjaink részt vettek a „Holdújév Kupán” a Millenáris parkban, amit a Kínai Holdújév ünnep alkalmából tartottak. A rengeteg színes program mellett a Kínából érkező Shaolin Kungfu csapat bemutatóját is megcsodálhatta a nagyérdemű.
Gratulálunk az eredményekhez.
Március 9.-én rendezünk egy házibajnokságot a Budapest környéki iskoláknak a Zimándy Ignác Általános Iskola sportcsarnokában. Innen is eredményes és sérülésmentes versenyzést kívánunk előre minden leendő versenyzőnek. A versenyt megelőzően, március 1-én, azonban megtartjuk hagyományos farsangi ünnepségünket a Művelődési Házban, ahol minden csoportunk egyéni „produkcióval” készül.
Tavaszi és nyári edzőtáborunk mellett idén a májusban megszervezésre kerülő Európa bajnokság megmérettetése a legnagyobb feladatunk, amihez először a Magyar Bajnokságokon kell, kvalifikálják magukat versenyzőink.
Nyári szünetünk után azonban egy nagy fába tervezi vágni fejszéjét egyesületünk szervező csapata. Ugyanis idén szeptemberben Budaörsön kerül megrendezésre a hivatalos Európai Wushu Szövetség (EWUF) „Wushu Európa Kupa 2014” elnevezésű versenye, a törökbálinti és a budaörsi egyesület közös szervezésében. Az 5 napos verseny szeptember 23-tól 27-ig fog tartani és több mint 400 versenyző méretteti meg magát a Budaörsi Városi uszoda és Sportcsarnokában. Bízunk benne, hogy egy nemzetközileg is elismert versennyel öregbíteni tudjuk városunk jó hírnevét.
Ezúton is kívánunk minden kedves olvasónak és egyesületünk tagjainak sikeres és eredményekben gazdag boldog újévet!

Telegdy Ákos



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!