Kerthelység

2014. jan 26.

Körlevél analfabétáknak

Írta: admin Kategória: Margóra

Az alábbi sorok Magyarországon születtek, 2013. novemberében, a XXI-ik században, teljesen hivatalosan.
„Kedves Intézményvezetők!
Nagyon fontos változásról küldök most részetekre tájékoztatást. Korábban már írtam erről, most már aktuális lesz. Mindenkit megkérek, hogy ha a Tankerületben jár, látogasson meg engem. (Vagyis ezennel megkérek mindenkit, hogy járjon erre énfelém.) Minden intézmény részére ki fogok osztani bizonyos számú tértivevényt.
Nagyon fontos!
A tértivevényeket átvételi jegyzőkönyvvel fogom átadni részetekre, illetve küldeni fogok egy dokumentumot, amelyen vezetni kell azt, hogy hány darabot vettetek át tőlem és a használat során hány darabot rontottatok. A rontott példányokat nem szabad sem kidobni, sem elégetni, azokat meg kell őrizni – mert a központ utasítása alapján bármikor ellenőrizhető, hogy el tudtok-e számolni a darabra kiosztott tértikkel.
A tankerületek kötelessége az átadott darabszámot is tartalmazó átadási-átvételi elismervénnyel (minta csatolva), dokumentáltan eljuttatni a tértivevényeket a köznevelési intézményekhez.
A fehér tértivevények átvételét követő naptól kezdődően a tankerületek és a köznevelési intézmények kizárólag a hivatalos irat tértivevény használatával küldhetnek levélpostai küldeményeket, tehát minden levélpostai küldeményhez ki kell tölteni fehér tértivevényt (ahhoz is, amelyhez korábban nem töltöttek).
- A címzés nem lehet javított, áthúzott, nem szerepelhet benne felülírás.
-Az „utca” kifejezés rövidítése: „u.”, a „körút” kifejezés: „krt.”
-Az „útja”, „út”, „sétány”, „tér”, „tere” elnevezések nem rövidíthetők.
-A címbélyegző lenyomatot úgy kell elhelyezni a tértivevénylapok megfelelő rovatában, hogy a címadatok a kerettől 10 mm távolságra kerüljenek elhelyezésre; a címblokk dőlésszöge a 6%-ot ne haladja meg, valamint a címadatok ne lógjanak ki a rovatból.
Ha valami nem egyértelmű, nyugodtan kérdezzetek.”

Köszi, nincs kérdés.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!