Kerthelység

2014. jan 26.

Törökbálint lendületben!

Írta: admin Kategória: VÉLEMÉNY

Törökbálint néhány éve egy törvényjavaslat és szavazás eredményképpen jelentősebb középtávú bevételtől esett el.

A Telenor városunkat érintő iparűzési adójával számos cikk foglalkozott, ezért nem részletezném sokadjára a történteket. Biztos vannak olyan olvasók, akik nem értenek egyet a fent említett középtáv fogalmával, de a joggal és közgazdaságtannal mélyebben foglalkozók beláthatják, hogy az EU jogharmonizációja kapcsán lehetett számítani a városunkat negatívan érintő döntésre. Sajnos ez bekövetkezett, ennek ellenére optimizmusunkat meg kell őrizni, annál is inkább, mivel az elmúlt hetekben jó híreket hallhattunk, amit most szeretnék megerősíteni.
Dr. Aradszki András közel egy éves munkájának köszönhetően, a Telenor iparűzési adójának 20%-a 2014-től városunkban marad.  Ez jelenleg hozzávetőleg évi 500 millió forint plusz bevételt jelent Törökbálintnak, és ami fontos, hogy erre nem középtávon, hanem hosszútávon számíthat a város. Könnyen kiszámolható, hogy ez az adóbevétel 10 év alatt közel két teljes éves költségvetéssel egyenlő összeget jelent, és ha hozzászámoljuk a Telenor bevétel növekedését, akkor ez az évi fél milliárd forint akár egy milliárdhoz is közelíthet. Ezzel településünk újabb esélyt kap, amivel élni kell!
Ha Dr. Aradszki András jövőre bizalmat kap a választópolgároktól és tovább tudja folytatni parlamenti munkáját, akkor a 20%-ból 30% is lehet! Okos gazdálkodással pedig tovább lehet fejleszteni a települést, illetve idővel csökkenteni lehetne a lakókat és vállalkozásokat érintő közterheket.  Azt gondolom, erre óriási szükség van. Természetesen ennek alapjait egy jó városvezetés, rátermett vezetővel és józan politikával tudja csak megteremteni.
A törökbálinti Fidesz vezetőjeként, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Polgári Körök, valamint a civil szervezetek támogatásával egy megújuló Törökbálintért dolgozok, illetve dolgozunk. A főbb területek, amiket fejleszteni szeretnénk: helyi közlekedés, vállalkozásokat érintő adók, pályázati rendszer átstrukturálása (helyi vállalkozásokat összefogó ’holding’ felépítése), településünk szépítése, zöld és fás területek növelése, sportélet fellendítése, idősügyi program elindítása. Még egy fontos terület van, amit saját szívügyemként kezelek, ezek a megújuló energiákat támogató zöldberuházások, fejlesztések. E témában Dr. Aradszki András is szakmai támogatásáról biztosított minket a jövőt illetőleg, mivel az energetika és a zöldberuházások az egyik szakterülete.
Köszönjük András, hajrá Törökbálint!

Földvári László



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!