Kerthelység

2013. nov 18.

Akinek a hobbija a hivatása

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Interjú Balczó Kornéliával a Budakörnyéki Televízió vezetőjével

Egyik napról a másikra, szinte a „semmiből” tűntetek föl Törökbálinton. Tényleg, mennyire a semmiből jöttök? Milyen szakmai múlt van mögöttetek?

Kollégáim komoly szakmai múlttal rendelkező, kiváló szakemberek. Van közöttük, aki már 30 éve e pályán van. Az én szakmai múltam 5 éve kezdődött. Informatikus mérnökként nem volt nehéz dolgom, amikor 2008-ban egy katolikus gimnázium igazgatónőjével közösen megalapítottunk egy iskolaújságot, amelynek egyben főszerkesztője is lettem. Gyakorlatilag mindent én csináltam: cikket írtam, fotóztam, és még a lap tördelését is én készítettem. Azóta több település polgármestere is felkért saját településük újságjának lapszerkesztésére. De nemcsak helyi, hanem kistérségi lapot is szerkesztettem. Munkám során mindig igyekeztem az olvasók igényeit figyelembe venni. Ezért kezdtem el a cikkek mellé egyre több fotót készíteni, majd később már videós anyagokat is, melyeket az on-line sajtóban, a cikk mellett szerepeltettem. Mivel profi kamerával dolgoztam, ezért a felvételeimet gyakran vették át televízió-társaságok. Két évvel ezelőtt egy helyi televízió megvételre kínálta eszközeit. Innen már egyenes út vezetett a televíziózáshoz.
Hány településen vagytok jelen, jelenleg?
Jelenleg öt településen sugárzunk: Budajenő, Budakeszi, Páty, Telki és Törökbálint. Remélem, hogy amikor az olvasók kezükbe veszik a Kerthelységet már Budaörsön is foghatóak leszünk.
Vannak, akik furcsállták, hogy egy budakeszi illetőségű televízió készíti a törökbálinti adást. Mennyire van helyismeretetek? Van köztetek törökbálinti?
Mitől Budakeszi? Miért nem törökbálinti vagy budaörsi illetékességet kérdeztél? Hiszen munkatársaim között van budakeszi, budaörsi, budapesti és törökbálinti lakos is. Nem lakóhely alapján választom ki a kollégáimat, de az nagyon fontos, hogy legyen helyismeretük, szakmailag magasan képzett, dolgozni akaró emberek legyenek. Ezen kívül szívesen várunk csapatunkba további törökbálintiakat is. Ha valaki szívesen dolgozna velünk, jelentkezzen nálunk.
Szinte minden témában – politika, sport, kultúra – készítetek anyagokat. Lesznek kiemelt témák?
Jelenlegi műsorstruktúránk szerint a nézők igényeihez alakítjuk műsorainkat. Természetesen mindig vannak érdekes, új műsorok. Ilyen most pl. a Meseszép anyukám c. esti mese, melyre törökbálinti anyukák jelentkezését is várjuk. Itt az édesanya gyermekének mesél, amit mi rögzítünk és műsorunkra tűzünk, esténként 19.00 órakor. A Benne (l)eszek a Tv-ben c. főzőműsorunk szintén a nézőkről szól. Itt is szeretettel várjuk főzni szerető lakosok jelentkezését. Elindítjuk, az Átváltoztatjuk c. sorozatunkat is, melyhez várjuk azon lakosok jelentkezését, akik elégedetlenek pl. a hajukkal, alakjukkal. Mi átváltoztatjuk!
Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?
Szeretnénk valóban regionális televízió lenni. Dolgozunk rajta, hogy a Zsámbéki-medence és „Budapest nyugati kapuja” térség összes településén nézhetőek legyünk.
Terveztek híradót, élő műsort?
Híradónk a kezdetektől van. Mindennap 19.30-kor kezdődik Regionális Híradó címmel. Élő műsorunk még nincsen, de tervezzük. Ha minden jól megy, már idén elindulunk két különböző stílusú – egy vitaműsorral és egy beszélgetős – élőműsorral.
Készültök valamivel a választásokra (pl. televíziós viták)?
Nem a választásokra készülünk. A legfontosabb feladatunknak a nézők igényeinek kielégítését tekintjük. Ehhez azonban szükségünk van visszajelzésre. Ezúton is kérem a kedves nézőket írjanak nekünk! Osszák meg velünk véleményüket! Mi teszik Önöknek, és mi az, amin változtatnunk kellene? A műsorokat Önöknek készítjük, szeretnénk, ha elégedettek lennének azokkal.
Vegyenek részt településük életében Önök is! Készítsük együtt a műsorokat, szerkesszük együtt a Budakörnyéki Televíziót! Várom leveleiket a kornelia.balczo@gmail.com e-mail címre.

N.G.Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!