Kerthelység

2013. nov 18.

Törökbálintra is bevágtatott a Musztáng SE

Írta: admin Kategória: SPORT

Már eddig is voltak törökbálinti tanítványai és versenyzői a kispesti székhelyű Musztáng SE-nek, de ettől az évtől végre városunkban is elérhetőek a sporttánc-egyesület edzései.

Az egyesület 2003-ban alakult Musztáng SE néven. Nevüket a „Szilaj” című animációs film ihlette, melyben a főhőst az erő, a kitartás, egyben a szépség és elegancia jellemzi. „A Szilajtól megtanult összetartás csapatunk névjegye és erőssége. Céljaink a magasba törnek és erőt adnak a felbukkanó akadályok leküzdéséhez. Az ifjú csikókat a tánc színes világával erős, győzni akaró musztángokká neveljük. Fő profilunk az akrobatikus rock and roll. Versenysportunk jellemzője a szakmaiság, ízlés, szorgalom, alázat egysége. Akinél egybeesik az edzői szándék, a sportolói tehetség és szorgalom, valamint a szülői támogatás, ott biztos a világsiker.”
Bár az egyesület kispesti székhelyű, de Budapesten és az agglomerációban is több helyszínen tartanak edzéseket; Budapesten a II, III, V, XIX. kerületekben, valamint Budaörsön, Törökbálinton, Pátyon és Zsámbékon. Szakmaiságukat igazolja, hogy versenyzőik döntő többsége korosztályos vagy felnőtt válogatott kerettag, vagyis képviselheti Magyarországot a világkupa versenyeken, világ- és Európa Bajnokságon. Párosaik közül több volt világkupa győztes, dobogós, Európa bajnoki dobogós. Junior páros formációjuk világbajnokságot nyert, felnőtt lányformációs csapatuk EB 5. hellyel dicsekedhet. Utánpótlás korosztályos versenyzőik az országos bajnokságokon döntős-dobogós hellyel büszkélkedhetnek. Törökbálinti versenyzőik jelenleg a legifjabbak, de már köztük is van korosztályos kupa-győztes. Sporttánc egyesület művészeti vezetője Tormásiné Neuwirth Anikó. Edzők: Dr. Patona Borbála, Bóvári Éva, Harangozó Veronika, Ábrahám Dániel és Gál Zsófia. Törökbálinton a Bálint Márton Általános Iskola és Szakközépiskola új épületében heti két alkalommal lesznek az edzések kedden és csütörtökön 16 és 17 óra között.

Németh



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!