Kerthelység

2013. nov 18.

Valami új kezdete

Írta: admin Kategória: SPORT

A helyi sportélet kedvelői számára bizonyára ismerős lehet a „Focisuli” kifejezés. Az immár 14 éve fennálló, utánpótlás labdarúgással foglalkozó sportegyesület ebben az évben egy másik arcát mutatja meg a város lakóinak.

A Magyarországon egyre elterjedtebb futsal (a teremlabdarúgáshoz hasonló sportág) ezentúl Törökbálinton is rendszeresen nyomon követhető lesz. Helyi sportbarátok közreműködésével ugyanis megalapították a Törökbálinti Focisuli Egyesület Futsal szakosztályát.
A közönség számára új lehet a futball „kis változata”, hiszen itt tiszta játékidőt mérnek (2×20 perc), valamint csapatonként 5 fő lehet a pályán, a pályaméret pedig megegyezik a kézilabdázók által használt területtel. A játék dinamikusabb, látványosabb,
a gólok száma is több. A helyi mérkőzéseiket rendszerint a Bálint Márton Iskola csarnokaiban bonyolítják majd le. A fiúk becsületesen edzenek hetente másfél-két órát. Korábban is játszottak mérkőzéseket, azonban az idei évben lehetőség nyílt arra, hogy egy nívós küzdelemsorozatban vegyenek részt. A csapattagok közel 1 éves munkájának gyümölcse mostanra érett be, ugyanis ebben az évben elindulnak a nemzeti bajnokság II. osztályában, illetve a Magyar Kupában, ahol máris sikeresen vették az első akadályt.
Szeptember első szerdáján 8-4-es győzelmet arattak az AC Villám Geobusz.hu csapata ellen, és így készülhetnek a második fordulóra: a sorsolás után a szintén NBII-es Cső-Montage csapatához látogatnak. A 12 csapatos bajnokságban többek között olyan klubok találhatók, mint az FTC Futsal vagy a Rába ETO második számú együttese, a Fehérvár vagy a számunkra presztízzsel bíró Érdi Asterix gárdája. A felnőttek mellett természetesen, a TFSE hagyományaihoz hűen, utánpótlás korú csapat is van a futsal szakosztályban. A 17 év alattiak is megmérettetik magukat, méghozzá az NB I-ben; csoportbeosztásuk korántsem egyszerű: a Rába ETO, Colorspectrum Aramis, 1. FC Veszprém, Swietelsky Haladás VSE ötösbe kerültek.
A bajnokság első fordulójában népes nézősereg gyűlt össze. Az összecsapás 9-2-es fővárosi sikerrel zárult. A mérkőzésen számos remek megoldás, pazar gólok, férfias játék zajlott, amelyen a jobb együttes diadalmaskodott.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!